Reklama

Michal Prášek v Top-3 při BMW Motorrad Race Trophy 2016

Michal Prášek měl letos velice úspěšnou sezónu. Poslední tečkou bylo o uplynulém víkendu vyhlášení BMW Motorrad Race Trophy 2016.

BMW Motorrad tak nadále pokračuje v zajímavém projektu, který je i vzhledem k finančnímu ohodnocení výbornou motivací pro všechny zúčastněné. V sezóně 2015 Michal v tomto celosvětovém žebříčku obsadil pátou příčku a o kvalitní umístění se chtěl porvat i letos. Letošní ročník byl však natolik úspěšný, že došlo k vylepšení loňského pátého místa na místo třetí. Není divu. Michal totiž letos nejenže obhájil titul v Alpe Adrii ve třídě Stock 1000, ale zaznamenal i pozoruhodnou bilanci. Ve všech deseti závodech vystoupil na stupně vítězů. Pět závodu vyhrál, čtyři závody dojel na 2.místě a jeho ‘‘nejhorším‘‘ umístěním bylo jednou třetí místo.

V Mnichově, kde vyhlášení BMW probíhalo, se sešla skutečně zajímavá společnost. Michal se tak měl možnost na podiu setkat mimo jiných s Lukášem Peškem (Alpe SBK), Pekka Päivärinta (mistr světa v side), Ian Hutchinson (road racing), De Rosa (šampion STK FIM 1000) …

Vítězem celé série se stal Jordan Szoke z Kanady, vítěz tamního superbikového šampionátu. Druhý skončil Vincent Lonbois, vítěz letošního IRRC superbike a jako třetí na pódiu stanul právě Michal. Za jeho umístění mu byly předány šeky v hodnotě 15000 euro.

Zároveň také Pavel Roháč, Michalův týmový šéf převzal šek s částkou 7500 euro. Pro oba to znamenalo ocenění jejich vzájemné práce, která trvá nepřetržitě již dvanáct sezon.

„Mám velikou radost, že BMW pořádá tuto soutěž. Díky ni máme i my, co nejedeme mistrovství světa, možnost získat v případě úspěchu za svoji snahu a úsilí velice pěkné ocenění. Na závěr takto úspěšného roku je senzační setkat se na takovémto galavečeru nejen s jezdci různých šampionátů, ale i disciplín. Celý večer jsme si parádně užili a já budu dělat co bude v mých silách, abychom tu byli i v budoucnu“, shrnul vyhlášení úspěšný havlíčkobrodský jezdec.

Nyní, když je ročník 2016 definitivně minulostí, nabízí se otázka na další plány. „Na začátku listopadu mně operovali nohu a já se po dvou letech zbavil všech destiček, jen 3 šrouby mi už zůstanou navždy. Rehabilitace probíhá bez komplikací a já se už od prosince mohl vrhnout na pilování kondice. V příštím roce pojedu opět litrové stocky v seriálu Alpe Adria. Co mám zprávy, tak konkurence bude ještě těžší než loni, takže závody budou neskutečnej mazec. O to větší mám motivaci pokusit se titul obhájit. Bude to však velmi těžké. Zaregistroval jsem i otázky, jestli nepřestoupím do superbiků. V budoucnu to nevylučuji, v současné době je to však příliš veliký finanční skok. Mimo moje hlavní závodní aktivity se budu nadále věnovat projektu trenujsnami.cz a naší motoškole, kterou provozujeme na okruhu ve Vysokém Mýtě s dlouholetým kamarádem s závodníkem na přírodních okruzích Leošem Hlaváčkem. Ve volném čase si jistě odskočím i k minibikům, kde jsem před dvaceti lety začínal“, poodkryl Michal svoje plány.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama