Reklama

Michael Dunlop (BMW): Průměr 134 mph je možný!

V sobotu se poprvé rekord na Isle of Man dostal pod hranici 17 minut. A zítra při Senior-TT budou chtít tento rekord zlepšit jak Michael Dunlop, tak Ian Hutchinson.

V závodě kubatury Superbike byl Michael Dunlop s motocyklem Hawk BMW rychlý, jako ještě nikdo před ním. Ještě nikdy nikdo nezajel v historii Tourist Trophy okruh Mountain Course pod magických 17 minut. A Severnímu Irovi se to podařilo v zahajovací fázi závodu hned dvakrát.

Po úvodním kole za 16.58,439 min. se stopky po druhém kole zastavily na 16.58,254 (průměr 133,393 mph nebo taky 214,675 km/h) a to i přesto, že jel směrem do boxu, aby natankoval a vyměnil pneumatiky. Zlepšil tak loňský rekord 23násobného vítěze TT Johna McGuinnesse o 4,902 sekundy.

Pro zítřejší závod Senior-TT chce „Mickey D“ svůj rekordní čas ještě stlačit dolů: „S pevným startem zajet pod 17 minut není tak špatné, pokud by vše vyšlo, tak je možné se dostat na průměr 134 mph, možná dokonce 135 mph“, je názoru dvanáctinásobný vítěz TT.

Pokud tedy chce „Mickey D“ vyhrát v pátek hlavní závod celého týdne, tak se s největší pravděpodobností musí zapsat do historických tabulek, neboť jeho největší rival Ian Hutchinson zůstal při svém vítězství v závodě Superstock jen hodně těsně za hranicí 17 minut a v závěrečném tréninku dokázal Brit tento čas znovu.

Jestli John McGuinness, Bruce Anstey, Dean Harrison, James Hillier nebo Peter Hickman zasáhnou do tohoto souboje dvou gigantů mezi Dunlopem a Hutchinsonem, na to si musíme počkat. Ovšem dle dosavadních odjetých závodů a dosažených výsledků se zřejmě budou muset spokojit s bojem o poslední volné pódiové umístění.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama