Reklama

Loris Baz: GP Barcelona out, comeback v Assenu?

Loris Baz si při pádu v závodě GP Mugello hned v první zatáčce zlomil čtyři nehty na pravé noze a přivodil si zlomeniny nártní kosti. Francouzský jezdec týmu Avintia Racing musí vynechat závod GP Katalánska v Barceloně a možná i další závod GP.

Pokud si vzpomeneme, jak dlouho se s podobným zraněním potýkal vloni náš Karel Abraham, tak názor lékařů po včerejší operaci - rehabilitace bude trvat minimálně čtyři až šest týdnů - je reálný, ale možná i trochu optimistický.

Pilot týmu Avintia-Ducati Loris Baz se včera podrobil ve Švýcarsku operaci a zlomeniny v pravé noze byly fixovány. Baz byl zapleten při GP Mugella v první zatáčce v úvodním kole zapleten do pádu, který zavinil Alvaro Bautista a kdy byl kromě francouzského jezdce postižen i Australan Jack Miller.

Operaci provedl Dr. Adrien Ray, tedy specialista na dolní končetiny v nemocnici Hospital La Tour v Meyrinu u Genfu, tedy na klinice Dr. Finna Mahlera. Zlomenina byl komplikovanější, než se čekalo. Dr. Ray potřeboval hodinu a půl aby voperoval tři titanové destičky a pět šroubů.

Baz sice už opustil nemocnici, ale v každém případě musí zapomenout na následující závod GP v Barceloně 5. června. Comeback v Assenu 26. června je eventuálně možný.

Týmový majitel Avintia-Racing Raul Romero už také oznámil jméno pilota, který nahradí v Katalánsku na motocyklu Ducati GP14.2 23letého Baze: Je jím dle očekávání testovací pilot této značky Michele Pirro.

Foto: @ Waldemar Da Rin



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama