Reklama

KTM 2019 s Danim Pedrosou?

V týmu Red Bull KTM MotoGP platí Pol Espargaró jako fixní pilot na sezónu 2019. Jelikož Johann Zarco zřejmě odejde k HRC a týmu Repsol-Honda, tak nástupcem Bradleyho Smithe by mohl být buď Jack Miller nebo Dani Pedrosa.

Pro příchod zkušeného Španěla hovoří dva vážné důvody: Současný týmový manažer Red Bull-KTM Mike Leitner (53) pracoval deset let (2005 až 2014) jako Crew-Chief Daniho Pedrosy v kubaturách 250 ccm a MotoGP.

A ten druhý je rovněž hodně pádný: Dani Pedrosa má skoro 15 let hodně úzkou spolupráci s firmou Red Bull.

Naopak pro odchod Pedrosy od HRC hovoří rovněž velmi vážný důvod: Týmovým principálem Repsol-Honda je nyní Alberto Puig. Ten až do roku 2014 byl privátním manažerem Daniho Pedrosy a nerozešli se zrovna v nejlepším. V současné době je manažerem 32-letého Pedrosy ex-vítěz závodů MotoGP Sete Gibernau, tedy Mr. Hollywood.

Mimochodem: Pedrosa ukončil smlouvu s agenturou Wassermann Group a zastupuje ho Mr. Hollywood.

Samozřejmě, Dani Pedrosa se během 12 let závodění sice nikdy nestal mistrem světa MotoGP, ale: Každý rok vyhrál minimálně jeden závod Grand Prix, v celkovém pořadí skončil vždy v Top-6, třikrát se stal vícemistrem světa!

Jedno je jisté: Pro každý mladý tým v MotoGP by se Dani Pedrosa stal vítanou posilou díky svým zkušenostem, ať už pro Suzuki nebo pro KTM.

Nezapomínejme, že jezdeckou gáži pro Daniho Pedrosu platí i nyní firma Red Bull.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama