Reklama

Kdo bude pilotovat Aegerterovu KTM v Jerezu?

Stále ještě není rozhodnuto, kdo bude v Jerezu pilotovat motocykl KTM Domiho Aegertera? A není vůbec jednoduché najít odpovídajícího náhradníka! Kvalitních jezdců, kteří by mohli dojet v Top-15, je opravdu jako šafránu...

Tým Kiefer Racing to zkouší od včerejška, ale zatím dostává samé záporné odpovědi: Na listině kandidátů jsou náhradníci za Domiho Aegertera momentálně následující jezdci: Jonas Folger, Lukas Tulovic, Marcel Brenner a Augusto Fernandez. Majitel týmu Jochen Kiefer kvůli tomu odletěl do Valencie, zde se jede šampionát CEV, aby zde s jezdci jednal přímo.

První odřeknutí přišlo od Sandro Corteseho, ten sice na okruhu Ricarda Torma bude, ale v roli komentátora Eurosportu místo zesnulého Ralfa Waldmanna.

V úvahu připadají aktuální piloti ME-Moto2 Lukas Tulovic, Marcel Brenner a Augusto Fernández. Především posledně jmenovaný je hodně zajímavý: Od GP Itálie 2017 závodil tento 19-letý Španěl za Speed-up a dvakrát dokázal dojet v Top-15. Nyní jezdí Fernández v týmu Easyrace s motocyklem Suter a v úvodních závodech sezóny ME/CEV Moto2 v portugalském Estorilu 24./25. března obsadil dvě druhá místa a v šampionátu CEV je druhý o pouhý bod za Jesko Raffinem.

K dispozici není pro Jerez třeba pilot ME Xavier Cardelus, ten zde bude závodit s wild card se svým týmem z CEV.

„Jsme v kontaktu rovněž s Edgarem a Axelem Ponsovými“, prozradil Jochen Kiefer a dodal: „Zeptáme se rovněž Jonase Folgera“.

Ostatně možná bude nutný i náhradník za Marcela Schröttera, který má zraněné rameno a jeho účast v Jerezu za tým Intact není vůbec 100%.

Zájem nemají ani Julián Simón nebo Ricky Cardús! Cardus je stále ještě zraněný, Simon má během závodního víkendu GP v Jerezu jiné priority, než zaskakovat jako eventuální náhradník v MS-Moto2. Je totiž u Emilia Alzamora jako jezdecký kouč v jeho Monlau Racing School pro mladé jezdce Moto3 týmu Estrella Galicia 0,0 Honda.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama