Reklama

Karel Hanika: Chci bojovat o body

Konstantně dobré výkony Karla Haniky a jeho techniků, tedy «Crewu» ze saského týmu Freudenberg Racing neunikly ani pozornosti promotéra šampionátu MotoGP Dorny a vše bylo také po zásluze odměněno.

Potom, co 21-letý brněnský jezdec směl závodit při domácím závodě v Brně v kubatuře Moto3, tak se talentovaný Čech objeví na startu letošního finálového závodu MS-Moto3™ ve dnech 10.-13.11.2016 ve španělské Valencii na okruhu Circuit Ricardo Tormo.

Pro Haniku, který v posledním závodě MSJ-CEV získal pro tento saský tým první světové pódium v historii saské závodní stáje, je to znovu šance poměřit se se světovou elitou. Tato wild card je uznáním práce celého týmu a historickým úspěchem německé závodní stáje Freudenberg Racing. Poprvé tak bude smět tento tým startovat při světovém finále MotoGP ve Valencii.

„Třetí divoká karta v této sezóně je pro nás velkou ctí. Navíc jsme ji dostali pro závod ve Španělsku, kde je motocyklový trh hodně rozsáhlý a převaha španělských týmů a jezdců je obrovská. Jsme opravdu happy, neboť je to uznání naší tvrdé práce, kterou tak Dorna ocenila“, řekl před odjezdem do Španělska týmový šéf Carsten Freudenberg a ještě dodal: „Naším cílem pro závodní víkend ve Valencii je dojet v bodech a to by bylo skvělé! Také z pohledu na MSJ-CEV to je výborná příprava, neboť následující víkend se zde pojede náš poslední závod sezóny, tedy MSJ-CEV ve Valencii a my se chceme před našimi partnery ještě jednou prezentovat“.

„Opravdu se těším na další šanci závodit ještě jednou v MS! Mám na Valencii velmi dorbé vzpomínky ve spojení s motocyklem KTM. 2014 jsem zde skončil v Top-10. Mám rád okruh ve Valencii a jsem si jistý, že můj tým opět připraví KTM super, takže budu moci stejně jako v Jerezu (MSJ) útočit. Udělám vše pro to, abych mohl bojovat o body!“, těší se na svůj druhý start v MS za tým Freudenberg Racing český jezdec Karel Hanika, který byl v deštivém Brně odmávnut jen těsně za Top-15.

Foto: Josef Fait



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama