Reklama

Jorge Aspar Martínez bude působit i v týmu SIC-Petronas-Yamaha

Tým Angel Nieto Racing sice zmizí ze startovního roštu «premier class» na sezónu 2019, ale dosavadní týmový šéf Jorge «Aspar» Martínez v této královské kubatuře zůstává. 55-letý Jorge «Aspar» Martínez bude pracovat v pozici nazvané «Sporting Advisor», tedy sportovního poradce.

Dnešní news také potvrzuje, že Ángel Nieto Racing Team (ANRT) a Sepang International Circuit (SIC) došly k dohodě, jak společně absolvovat následující sezóny v «premier class».

A další oficiální news potvrzuje, že Yamaha Motor Co., Ltd. zapůjčí týmu Sepang International Circuit motocykly Yamaha YZR-M1 na sezóny 2019, 2020 a 2021, a tento tým bude startovat v FIM MotoGP World Championshipu jako satelitní tým.

Dá se předpokládat, že: Angel Nieto Team v MS-Moto3 pojede i nadále s motocykly KTM (letos piloti Albert Arenas - vítěz v Le Mans a Andrea Migno - druhý v Le Mans), a bude i nadále závodit v MS této kubatury a naopak se čtyřnásobný ex-mistr světa Jorge «Aspar» Martínez zřejmě vrátí do kubatury Moto2. Zde závodil v sezónách 2010 - 2014: Torres vyhrál na Sachsenringu 2014, Nico Terol pak vyhrál o rok dříve, tedy 2013, v Austinu, Aragónu a ve Valencii. Na začátku sezóny 2010 jezdil tým «Aspar» s motocyklem RSV (stejně jako náš tým Cardion AB), pak ale následoval urychlený přestup k Suteru a Julián Simon se stal dokonce ještě vicemistrem světa za Tonim Eliasem (Moriwaki). Jako motocyklová technika připadá pochopitelně v úvahu rakouská KTM, tedy stejně jako v Moto3.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama