Reklama

Jerez: Renault má přednost před WorldSBK!

Tohle se neodvážím komentovat, protože se v plné nahotě dnes ukázalo, kdo v souboji aut a motocyklů hraje prim. Původně jsem chtěl v tuto dobu napsat průběžný stav testů WorldSBK v Jerezu, ale ony ty motocykly na trať vůbec nesměly vyjet!

Dvoudenní testy šampionátu WorldSBK se měly konat plné dva dny na okruhu v Jerezu a většina předních týmů tam také přicestovala v plném obsazení.

Zúčastněné týmy a jezdci na testu v Jerezu

Kawasaki: Jonathan Rea, Tom Sykes
Aruba.it Ducati: Chaz Davies, Marco Melandri
Red Bull Honda: Leon Camier, Jake Gagne
Pata Yamaha: Michael van der Mark, Alex Lowes
Milwaukee Aprilia: Eugene Laverty, Lorenzo Savadori
Althea BMW: Loris Baz
MV Agusta: Jordi Torres
Kawasaki Puccetti: Toprak Razgatlioglu
Orelac Kawasaki: Leandro Mercado
Pedercini Kawasaki: Yonny Hernandez
Guandalini Yamaha: Ondřej Ježek

Kromě pilotů z MS-Superbike zde bude jezdit i tým z BSB a sice JG Speedfit Kawasaki s jezdcem Leonem Haslamem.

Bude to zároveň poprvé, co se týmy představí s motocykly dle technického reglementu 2018. Honda vyrazí premiérově s elektronikou od Magneti Marelli.

Chybět v Jerezu budou ze stabilních pilotů WorldSBK 2018 s číslem #12 Xavi Fores (Ducati), #40 Román Ramos (Kawasaki) a #99 Patrick Jacobsen (Honda). A samozřejmě oba jezdci týmu Grillini Suzuki: #16 Gabriele Riu a #44 Roberto Rolfo, neboť jejich šéf Andrea Grillini byl 9. ledna při obrovské policejní razii v Německu a v Itálii

Hodně nepříjemné překvapení dnes ráno zažily zúčastněné týmy v Jerezu, když trať byla celé dopoledne blokována značkou Renault. A bude tomu i zítra!

Faktem je, že toto není oficiální test DWO (Dorna World Organisation) - ten první se totiž koná až koncem února na Phillip Islandu - a trať v Jerezu si zablokoval na dva dny tovární tým Kawasaki a všechny ostatní týmy na tyto testy prostě pozval, aby se tak s nimi podělil o finanční náklady.

Týmový manažer Kawasaki Guim Roda uvádí vše na správnou míru: „Dostali jsme telefonickou zprávu, že buď budeme testovat od 12 hodin, nebo vůbec nebudeme!“

Renault si zajistil okruh v Jerezu na jihu Španělska na několik dní, a to pro žurnalisty a obchodníky s Renaulty. Dopoledne budou na jerezské trati jezdit auta Megane, které pak odpoledne vyjedou do terénu.

A motocykly Superbike smí testovat od 12 do 18 hodin.

Faktem je, že: Kvůli nízkým teplotám by stejně žádný pilot s motocyklem konfigurace WorldSBK na trať dříve jak v 10.30 hodin nevyjel.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama