Reklama

Jason Dupasquier to nezvládl

Teprve 19-letý Švýcar Jason Dupasquier podlehl v nemocnici Careggi ve Florencii těžkým zraněním, která utrpěl při sobotním kvalifikačním tréninku kubatury Moto3 v Mugellu.

Nejhorší předpoklady se bohužel potvrdily: Jason Dupasquier podlehl těžkým zraněním hlavy v nemocnici Careggi ve Florencii. Tato zranění utrpěl těsně před koncem Q2 při výjezdu ze zatáčky «Arrabbiata 2», když se mu za ním jedoucí Ayumu Sasaki už nestačil vyhnout.

Po sezóně MS-Moto3 2020, kdy Jason Dupasquier nebodoval, tak se letos etabloval mezi nejlepší jezdce v této kubatuře. Rodiče otec Philippe a matka Andrea přestěhovali celou rodinu během zimy na jih Španělska, aby se Jason mohl při lepším počasí lépe připravovat na sezónu 2021. Mladý Švýcar trénoval denně s různými motocykly a také na závodním silničním kole, stejně jako na kole MTB.

Mimochodem: Jeho otec Philipp Dupasquier má nyní 46 let a byl ve svém nejlepším závodním věku čtvrtý v MS motokrosu kubatury 125 ccm a vždy byl o synově talentu přesvědčen.

Olivier Métraux, jehož otec Michel založil týmovou asociaci IRTA, se v týmu Prüstel GP stal se svou firmou CarXpert hlavním sponzorem.

Jason skončil v letošní sezóně Katarem počínaje až po Le Mans na P10; P11; P12; P7 (Jerez) a P13 (v deštivém závodě Le Mans) což znamenalo celkově před Mugellem umístění v Top-10, po FP3 byl senzačně v Top-5.

Stejně jako Shoya Tomizawa (Misano 2010) a Marco Simoncelli (Sepang 2011), tak i Jason Dupasquier byl přejet následujícím pilotem, zatímco Luis Salom zemřel kvůli nedostatečné únikové zóně a Nicky Hayden ztratil život před 4 roky po havárii na závodním kole.

Řada týmů dnes v Mugellu nastoupila na start s malým označení #50, tedy se symbolem Jasona Dupasquiera.

R.I.P. Jasone



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama