Reklama

Italian Baja Europe: zlato mezi ženami vybojovala Roučková

Češi na čtyřkolkách v Italian Baja Europe zabodovali. V rámci závodů mistrovství Evropy BAJAS, pořádaných Mezinárodní motocyklovou federací (FIM), získala v Itálii první místo v kategorii žen Olga Roučková. V mužské kategorii Q2 zvítězil Josef Macháček.

Letos se konal již 23. ročník Italian Baja Europe, který je součástí mistrovství Evropy BAJAS. V několika kategoriích zde závodí automobily, motocykly, čtyřkolky i ATV (All Terrain Vehicle). Letošní ročník italské části seriálu se těšil velké účasti nejen ze strany přihlášených jezdců, ale i co do počtu fandících diváků, kteří jim mnohdy pomohli vyprostit vozidlo uvízlé ve vodních úsecích tratě.

1 Rouckova 2016 Baja021 Rouckova 2016 Baja031 Rouckova 2016 Baja04

V závodu čtyřkolek si zlato v kategorii žen odnesla Olga Roučková z MOGUL Racing Teamu. „Yamaha mě trochu pozlobila, z ničeho nic se mi zastavila uprostřed řečiště. Po kolena v ledové vodě jsem hledala závadu, naštěstí mi fanoušci lemující trať pomohli stroj vyprostit z řeky a pustila jsem se do kompletní rozborky Yamahy. Systematicky jsem krok po kroku vylučovala jednotlivé možnosti mého náhlého zastavení. Vše nasvědčovalo tomu, že se jedná o závadu vzniklou vodou, ale nakonec se jako hlavní příčina závady ukázal prošoupaný kabel trhačky. Rally je hlavně o zážitcích a o tom co všechno vás může potkat, mně osobně tato rally naučila kompletně rozebrat a složit nejen elektriku, udržet nervy na uzdě a vše řešit s klidnou hlavou. Nikdy se nevzdávám, a i když jsem rozebírala Yamahu po kolena ve vodě minimálně po páté, tak jsem se rozhodla, že tam toho plaváčka nenechám a že jí do cíle i dotlačím. A má snaha se odvděčila zlatou medailí v kategorii žen, což mi za zvuku ČR hymny vehnalo slzy do očí. Moc bych chtěla poděkovat mechanikům, fanouškům, rodině a vám všem kteří za mnou stojíte!“ popisuje svá úskalí během závodu Roučková.

1 Rouckova 2016 Baja061 Rouckova 2016 Baja081 Rouckova 2016 Baja071 Rouckova 2016 Baja01

Další ze seriálu FIM EUROPE bude následovat v srpnu. Závodníci změří síly 11. až 14. 8. na trati v maďarském Vezprému, kde v loňském roce Roučková získala zlato v kategorii žen a stříbro v kategorii Q2. Poté bude ještě následovat závod v Portugalsku a Bulharsku.

1 Rouckova 2016 Baja091 Rouckova 2016 Baja10

Fotografie: Fuoristradaweb



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama