Reklama

IRRC Chimay: Vincent Lonbois zůstal neporažený, double Červeného

Závodní seriál International Road Racing Championship vstoupil do své další části. Vincent Lonbois zůstává v IRRC-Superbike stále letos neporažený, v belgickém Chimay ale vyhrál dvakrát v kubatuře IRRC-Supersport obhájce loňského prvenství, Čech Marek Červený.

Belgický pilot Vincent Lonbois s motocyklem BMW vyhrál v Chimay oba závody International Road Racing Championshipu a slavil tak už své letošní šesté vítězství a je stále neporažen.

V prvním závodě byl za ním odmávnut jako druhý jeho krajan a obhájce titulu Sebastien Le Grelle s BMW (+ 2.683), třetí už s obrovskou ztrátu doplnil stupně vítězů čtyřnásobný šampion z let 2010, 2011, 2013 a 2014 Didier Grams z Německa s motocyklem stejné značky (+ 25.240). Nizozemec Johan Fredriks (Kawasaki) a další domácí jezdec Patrik Quintens (BMW) pak dokompletovali Top-5.

Z Čechů se nejvíce dařilo Petrovi Bičištěmu, jenž skončil osmý, Kamil Holán byl odmávnut na místě 11., Aleš Nechvátal jako 12. a Pavel Tomeček 16.

Ve druhé jízdě zopakoval Vincent Lonbois svůj trumf z jízdy první a vyhrál o pouhých 0.517 sec. před obhájcem titulu Le Grellem (+ 15.804). Na stupních vítězů je doplnil další domácí jezdec Marc Fissette (Suzuki). Johan Fredriks na Kawasaki z Nizozemí a další domácí pilot Patrick Quintens (BMW) dokompletovali Top-5.

Petr Bičiště zopakoval své umístění z první belgické jízdy a obsadil P8, Aleš Nechvátal se o jedno místo polepšil a byl odmávnut na P11, Kamil Holán a Pavel Tomeček šachovnicový cílový praporek bohužel neuviděli.

V šampionátu tak vede letos stále ještě neporažený Lonbois se ziskem 150 bodů, druhý je obhájce titulu Le Grelle (113 bodů) a třetí ex-šampion Grams (80). Z početného pole českých jezdců je na tom před domácími Hořicemi na tom nejlépe Petr Bičiště na P7 (52), Kamil Holán je 11. (24), Aleš Nechvátal 15. (16) a Pavel Tomeček 16. (13).

'''Obhájce titulu šampióna IRRC-Supersport Marek Červenývyhrál se svým motocyklem Kawasaki obě belgické jízdy a dostal se tak do čela letošního šampionátu o 10 bodů, když se o ně před závodem v Chimay dělil právě s Joeyem Den Bestenem - oba měli na svých kontech po 90 bodech.

V té první za ním skončili vítěz tohoto šampionátu z roku 2014 Joey Den Besten (NL) + 1.455 a třetí další Nizozemec Bobby Bos - 21. dojel další Čech Petr Košťál.

Ve druhé vyhrál Červený o 2.640 opět před Den Bestenem, stupně vítězů pak doplnil Laurent Hoffmann - šampion 2012 a 2013. - 20. Košťál.

Na čele je tedy před domácími Hořicemi obhájce titulu Marek Červený se ziskem 140 bodů. Druhý je Den Besten (130) a třetí Laurent Hoffmann (77). Další stabilní český jezdec v této kubatuře Petr Košťál na své první letošní body stále ještě čeká.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama