Reklama

GP Německa bez Kallia

Finský testovací jezdec KTM Mika Kallio nebude kvůli zranění z FP2 startovat v nedělním závodě GP Německa na Sachsenringu a rovněž jeho start při GP Rakouska na Spielbergu je nejistý.

36-letý Fin havaroval v 6. kole včerejšího odpoledního tréninku když při vysoké rychlosti narazil se svým motocyklem do Airfences v T8.

Při tomto crashi ho zřejmě trefil do pravého kolena jeho motocykl KTM. V nemocnici v Chemnitzi byla po vyšetření na CT-Scanu a MRI diagnostikována následující zranění: Přetrhané vnitřní přední a zadní vazy na pravém koleni. Jeho start na Sachsenringu je vyloučený a otázkou zůstává, zda bude moci Mika Kallio absolvovat svůj plánovaný start s wild card na GP Rakouska 10.- 12. srpna.

Dle mínění svědků a také dle vyhodnocení telemetrie měl zkušený finský jezdec velké štěstí, že při crashi s takovou vysokou rychlostí utrpěl jen toto zranění pravého kolena.

Zda mu nezbytná operace a následující rekonvalescence umožní start na GP Rakouska, kde vloni obsadil skvělé 10. místo a kdy to měl být pro něho highlight letošní sezóny, je hodně těžké předvídat, zbývají už jen 4 týdny do startu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama