Reklama

Fotogalerie z autogramiády 19. ročníku knihy Mistrovství světa motocyklů

V Brně dnes u příležitosti křtu nové knihy o silničních motorkách proběhla tradiční autogramiáda.

Hlavní hvězdou byl pochopitelně osmý jezdec MS-Moto3 Jakub Kornfeil, ale nechyběl ani ex-pilot ze stejné kubatury MS Karel Hanika. Byl k vidění rovněž Ondra Ježek z WorldSSP, zúčastnili se i jezdci z národních šampionátů, jako třeba bratři Jakub a Matěj Smržové z BSB, Michal Prášek z Alpe Adria nebo Michal Filla z IDM. Byl zde rovněž jezdec z Red Bull Rookies Cupu Filip Salač a také jako host pilot z WorldSBK Pawel Szkopek z Polska.

Samozřejmě, že se přítomní také dozvěděli, kde budou účastníci autogramiády závodit v sezóně 2017. Pro naše pravidelné čtenáře to sice nebudou žádné novinky, ale aspoň v krátkosti si to zopakujme, co taky včera jednotliví piloti o svých plánech řekli:

Jakub Kornfeil zůstává v MS-Moto3, jen vyměnil jak tým tak motorku. Bude to v německém továrním týmu Peugeot MC SaxoPrint (ex RTG - tedy Racing Team Germany, kde vlastně začínal své závodění v Grand Prix. A jak napovídá jméno stáje, bude to s bikem Peugeot/Mahindra.
Karel Hanika bohužel stále ještě neví!
Ondra Ježek postoupil o level výš, pojede v královské kubatuře motocyklů, co nejvíce podobným těm sériovým, tedy v WorldSBK za italský tým Grillini Kawasaki.
Jakub Smrž zůstává sice v seriálu BSB, ale v jiném týmu. Motorka zůstává BMW, týmem ale bude PR Racing.
Matěj Smrž v BSB sice zůstává ve stejném týmu, ale místo kubatury SBK pojede STK. Po 15 letech tak pojedou bratři Smržové opět společně v jedné stáji.
Filip Salač se kromě Red Rookies Cupu objeví i v MSJ/CEV - Moto3, jako první český jezdec v historii vůbec.
Jiří Mrkývka jr. postoupil z Alpe Adria hodně vysoko a bude závodit v seriálu ME/CEV - Moto2 a to s bikem Kalex 2015 od týmu Stop and Go z MS - Moto2.
Michal Prášek bude obhajovat titul šampiona STK 1000 v seriálu Alpe Adria.
Martin Gbelec pojede seriál Alpe Adria a kubaturu 600 ccm.

1 autogramiada knihy MS 2016 motocyklu121 autogramiada knihy MS 2016 motocyklu21 autogramiada knihy MS 2016 motocyklu10

19. ročník knihy MISTROVSTVÍ SVĚTA MOTOCYKLŮ 2016 v sobě zahrnuje vše podstatné z uplynulé sezóny seriálů silničních motocyklů GRAND PRIX a MS třídy Superbike. Několik stran je věnováno i seriálu Red Bull Rookies, evropskému šampionátu superstocků, národním šampionátům Německa, České republiky, britského mistrovství SBK a seriálu Alpe Adria.

Foto z dnešní akce pro vás připravil pan Josef Fait.

1 autogramiada knihy MS 2016 motocyklu1 1 autogramiada knihy MS 2016 motocyklu11 1 autogramiada knihy MS 2016 motocyklu9
1 autogramiada knihy MS 2016 motocyklu4 1 autogramiada knihy MS 2016 motocyklu5 1 autogramiada knihy MS 2016 motocyklu6 1 autogramiada knihy MS 2016 motocyklu7 1 autogramiada knihy MS 2016 motocyklu8



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama