Reklama

EWC: Peškův tým Penz13 BMW skončil

Od roku 2010 do 2016 se tým Penz13.com BMW prezentoval profesionálním závoděním v MS-Endurance. Od roku 2017 se bude tato německá stáj koncentrovat «pouze» na závody Road Racingu.

Statistika týmu okolo šéfa Rico Penzkofera je opravdu výborná: Během 5 let, kdy závodil v kubatuře Superstock, se jednou stal celkovým šampionem a vítězem světového poháru, dvakrát získal titul více-mistra a dvakrát obsadil celkově místo třetí. Ve dvou letech závodění v kubatuře Superbike to znamenalo jedno čtvrté (2015) a jedno 18. místo (2016).

Jelikož byl budget od BMW stále menší a menší a třeba výdaje jako gáže jezdcům, cestovní výdaje pro ně a na jejich ubytování se zvýšily až na 100.000 Euro.

Tým se nyní bude soustředit na závody Road Racingu. Určitě se tým objeví na závodech v Hořicích, při Tourist Trophy na Isle of Man, v Imatře, ve Frohburgu a také v Macau.

Dva jezdci už mají podepsanou smlouvu.

V uplynulé sezóně se tým ve složení pouhých dvou jezdců a to Kennyho Forraye a našeho Lukáše Peška (Matthieu Lusianna byl těsně před startem zapůjčen týmu Völpker NRT48) umístil v domácím závodě týmu, tedy v 8h v Oscherslebenu na skvělém třetím místě!

V praxi to znamená, že aktuální šampion Alpe Adria v kubatuře SBK Lukáš Pešek musí na sezónu 2017 hledat nový tým, za který by startoval v šampionátu EWC.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama