Reklama

Dominique Aegerter vyhozen z týmu CarXpert Interwetten

Populární švýcarský jezdec #77 Dominique Aegerter byl okamžitě vyhozen z týmu CarXpert Interwetten pro porušení smlouvy. Na závěrečné 4 závody Grand Prix letošní sezóny MS-Moto2 ho nahradí v tomto týmu Španěl Iker Lecuona.

Důvodem okamžitého vyhazovu švýcarského vítěze GP Sachsenring 2014 není dle šéfa týmu CarXpert Frédérica Corminboeufa jeho odchod na příští sezónu do německého týmu Leopard Racing se změnou motocyklu z Kalexu na Suter, nýbrž způsob, jakým to 26letý Švýcar učinil. Ačkoliv ještě před oslavou svých 26. narozenin minulý pátek se ústně domluvil Corminboeufem, tak vzápětí přes média bylo prezentován jeho příchod do týmu Leopard.

Důvodem jeho nenadálého rozhodnutí byla skutečnost, že týmový manažer Frédéric Corminboeuf oznámil aktuálně jedenáctému jezdci MS-Moto2, že továrna Kalex si nepřeje, aby v boxu týmu Interwetten stály současně dva různé motocykly: Kalex pro Thomase Lüthiho a Suter pro Dominique Aegertera a Aegerter trval na tom, že 2017 chce závodit s bikem od továrny Suter Technology, s kterým slavil největší úspěchy.

Španěl Iker Lecuona - závodící aktuálně v ME-Moto2 - už nahradil Aegertera v týmu CarXpert Interwetten, když byl zraněn a nemohl se zúčastnit závodů GP v Silverstone (19.) a v Misanu (21.) a nyní tedy dostane šanci v posledních čtyřech závodech letošní sezóny. Příští rok pojede Iker Lecuona jako stabilní týmový kolega Thomase Lüthiho v týmu Garage Plus Interwetten, kde vystřídá Švýcara Robina Mülhausera, kterého neschválila IRTA. Ten závodí v MS-Moto2 už druhou sezónu, vloni získal 1 bod, leto pak body 4, což samozřejmě na setrvání v šampionátu nestačí.

Dominique Aegertera by mohl nahradit v týmu CarXpert Interwetten jeho krajan Jesko Raffin nebo také Američan PJ Jacobsen, který chce za každou cenu odejít ze šampionátu WorldSSP.

Foto: Josef Fait



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama