Reklama

Dokončí tým NRT Yamaha sezónu?

Indický tým Nerds Racing Team (NRT) má za sebou nejen úspěšnou sezónu, ale také hodně těžké měsíce, když majiteli týmu Vafi Khanovi byl neustále předpovídán předčasný konec sezóny. „Všechny nezaplacené účty jsou na cestě“, oponoval vždy 29-letý Ind.

Už v dubnu došlo mezi týmovým šéfem Vafi Khanem a jeho tehdejším týmovým manažerem Garym Reyndersem k ostré výměně názorů, důvodem měly být různé podvůdky počínaje zpronevěrou a konče falšováním dokumentů.

A tak ačkoliv tým nemá v paddocku samozřejmě tu nejlepší pověst, tak jeho výsledky jsou skvělé: Jules Cluzel od prvního evropského závodu v Aragónu byl odmávnut na jednotlivých závodech následovně: 3, 1, 1, 2, 1 a 4. Po osmi z dvanácti závodů je Francouz celkově druhý se ztrátou pěti bodů na lídra šampionátu Sandro Corteseho (Kallio Yamaha) v MS-Supersport.

Faktem ale je, že členové týmu už několik závodních víkendů nedostali svou gáži.

V Misanu se konal uklidňující pohovor mezi manažerem Dorny Gregorio Lavillou a členy týmu. Španěl všem zúčastněným potvrdil, že Vafi Khan dosud všechny své peněžní pohledávky zaplatil - i když se zpožděním.

Do 19. července musely všechny tým z MS-Supersport zaplatit u Dorny druhou část peněz za pneumatiky: „Peníze jsem převedl“, potvrdil Khan.

Pokud je to pravda, tak tento tým sezónu 2018 dokončí, což většina zainteresovaných ale nepředpokládá.

A proč tedy členové týmů nedostávají pravidelně gáži? „Všechny fámy o mém týmu vznikly proto, že jsem se zaplacením gáží dva měsíce pozpátku. A není to proto, že nemám peníze. Nýbrž z důvodu, že moje firma NRT v Dubai byl podrobena důkladné daňové kontrola a pokud tato nebude uzavřena, nesmím provádět žádné peněžní transakce.“

Faktem je, že převod peněz z Dubaie do Evropy trvá déle než obvykle, neboť kvůli praní špinavých peněz existují nyní hodně důkladné kontroly při všech peněžních transakcích tímto směrem.

Do dnešního dne ale žádný člen týmu peníze za poslední závody neobdržel a pokud by se do poloviny září - závod v Portimao - vše nevyřešilo a dluhy by nebyly zaplaceny, tak bude tým v Portugalsku bez potřebného personálu.

Jezdec Jules Cluzel má připraven náhradní variantu dokončení této sezóny: Pokud nebude NRT schopen závodit, tak odejde k Kawasaki Puccetti. Týmový šéf Manuel Pucceti ale kromě Francouze jedná i s Hectorem Barberou o uvolněné místo po Kenanu Sofuoglovi. Španělský ex-pilot z MotoGP ale chce zároveň smlouvu na celou příští sezónu 2019!

Naopak se už skončila mise náhradníka Sheridana Moraise, ten svými výkony a výsledky nijak neoslnil ani v Misanu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama