Reklama

Danilo Petrucci: Úspěšná operace! Stihne Petrux Katar?

Italský pilot týmu Pramac-Ducati, Danilo Petrucci, byl v pondělí v Melbourne úspěšně operován na pravé ruce. Nyní začíná jeho souboj s časem.

Při testech MotoGP na Phillip Islandu si „Petrux“ zlomil tři záprstní kůstky na pravé ruce. Poté se rozhodovalo, zda podstoupí operaci v Austrálii, nebo jestli poletí domů do Itálie a tam bude teprve operován. Nakonec zvítězila australská varianta a Danilo Petrucci byl v pondělí ráno operován úspěšně v nemocnici ´Alfred Hospital´v Melbourne.

Jeho crash se udál v T8 na okruhu Phillip Island při pátečním testování. Petrucci ukončil první testovací den s motocyklem Ducati Desmosedici GP15 na samé špici časové tabulky, kdy se jezdilo za hodně proměnlivých podmínek. V pátek pak patřil k 11 pilotům, kteří třetí testovací den havarovali.

Byl okamžitě převezen do 150 km vzdálené nemocnice Alfred Hospital, jeho pravá ruka ale byla tak oteklá, že se lékaři rozhodli počkat až do pondělí, kdy se mělo definitivně rozhodnout o další léčení. Potom teprve mohlo dojít k úspěšné operaci, která trvala tři hodiny. Petrucci chce další víkend odcestovat domů do Itálie a podrobit se dalšímu vyšetření a také intenzivní rehabilitaci.

Příštího testu v Kataru, který se koná od 2. března se „Petrux“ určitě nezúčastní, ovšem Petrucci a jeho tým Octo Pramac Yakhnich doufají, že k premiérovému závodu sezóny 2016, který se koná 20. března, bude stát na startovním roštu Grand Prix Kataru.

Pro Petrucciho tak nyní začíná jeho boj s časem, do prvního tréninku GP Katar chybí už pouze 24 dní. Rovněž pro Ducati je Petrucciho zranění „rána pod pás“, bojovný Ital patřil vedle obou továrních pilotů k největším nadějím pro sezónu 2016.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama