Reklama

Dalším soupeřem pro Königa bude Gabriele Ruiu

Počínaje závodním víkendem v Assenu se s několika starty na wild card objeví v šampionátu WorldSBK nyní 22-letý Ital z Říma Gabriele Ruiu. Ten je ostatně nejmladším jezdcem, který se v šampionátu MS-Superbike vůbec kdy na gridu objevil.

Před dvěma roky jsme viděli italského jezdce Gabriele Ruiu poprvé jako pilota s wild card na motocyklu BMW M1000RR. Nyní plánuje tento Ital se svým týmem B-Max Racing účast na několika závodech MS-Superbike 2023.

Po startu s wild card v Portimão 2021 jsme vloni viděli Gabriele Ruiu při závodech v Aragonu, Assenu a v Misanu. Ambiciózní Team B-Max Racing chtěl závodit na všech evropských závodech, to se ale z finančních důvodů nepodařilo uskutečnit. Ostatně se mu nepodařilo v žádném z devíti startů bodovat, čtyři závody pak 22-letý jezdec vůbec nedokončil.

To ale neodradilo tým a pilota, aby to letos nezkusili znovu a to dokonce s více starty na wild card. První start by měl Gabriele Ruiu dle GPOone absolvovat při evropské premiéře v Assenu 21. až 23. dubna.

2022 obdržel B-Max-Racing malou podporu od BMW, když týmoví technici byli zaškoleni co se týkalo elektroniky. Jako motocykl měl tento tým k dispozici M1000RR 2021 od Eugene Lavertyho.

Nezapomínejme, že: Ital Ruiu už absolvoval první závody šampionátu MS-Superbike v roce 2018 ve svých 18 letech, jako nejmladší jezdec v historii šampionátu vůbec. Tehdy závodil za tým Pedercini Kawasaki v San Jan Villicumu a v Losailu a v každém závodě bodoval.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama