Reklama

Dall’Igna: Existuje šance v MotoGP pro Chaze Daviese

Welšan Chaz Davies by se měl v roce 2016 stát pro Ducati mistrem světa WorldSBK, potom by rád závodil v MotoGP: „Chceme mu nabídnout tu nejlepší šanci v jeho kariéře“, říká sportovní ředitel Ducati Paolo Ciabatti.

Chaz Davies dominoval závody WorldSBK v Imole a Aragónu dvěma doubly. Nesmíme zapomenout, že už ve druhé polovině sezóny 2015 byl Welšan lepší než pozdější mistr světa Jonathan Rea (Kawasaki), když nasbíral 232 bodů, zatímco Rea pouhých 218.

Po deseti z 26 jízd je Davies 35 bodů za Reou jako druhý v tabulce MS.

Téma závodění v MotoGP pro příští rok se objevilo na stole po jeho suverénním představení při domácím závodě Ducati v Imole. Davies totiž po skončení závodu prohlásil, že by chtěl za Ducati závodit v královské kubatuře.

„MotoGP je samozřejmě úplně něco jiného, než WorldSBK. Ale Ducati je Ducati a za oběma motocykly stojí úplně ti stejní technici. Je velmi pěkné pozorovat, že oba týmy společně vyrůstají a zajíždí dobré výsledky. Nechci ale mluvit o své budoucnosti, nemohu říci, co mě čeká. Můj job je jezdit rychle a získat co nejvíce bodů“, byl hodně tajemný, co se týká budoucnosti, vicemistr světa Chaz Davies.

Ovšem Gigi Dall’Igna, generální manažer Ducati Corse, byl už konkrétnější: „Pochopitelně existuje šance, že by Chaz pro nás závodil v MotoGP. Jednáme s ním, co by se mu líbilo nejvíce“, podotkl muž s kozí bradkou.

„Ideální by bylo, kdyby získal tento rok pro Ducati titul mistra světa. Má k tomu velmi dobré předpoklady. Společně s Johnny Reou je v současné době nejlepším jezdcem v World SBK. Oba dva si mezi sebou rozhodnou o titulu mistra světa. Chaz je hodně důležitý pro Ducati, Ducati vynaložila hodně úsilí, aby veškeré nedostatky, na které si stěžoval, odstranila. Dnes jsou ale všichni spokojeni. Přejeme si, aby Chaz u nás zůstal, a chceme mu nabídnout ty nejlepší šance pro jeho další kariéru. Jednat o sezóně 2017 a MotoGP je ještě příliš brzy, pro nás je prioritou získat titul mistra světa“, je názoru sportovní ředitel Paolo Ciabatti

V továrním týmu Ducati MotoGP pojedou v roce 2017 mistr světa Jorge Lorenzo a buď Andrea Iannone nebo Andrea Dovizioso. Takže pro Chaze Daviese by se nabízelo místo pouze v satelitních týmech Pramac, Avintia nebo Aspar.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama