Reklama

Čihák se musí převlékat

Jako nejvyrovnanější ročník za poslední dobu. Tak hodnotí letošní šampionát superbiků Miloš Čihák, bývalý jezdec šampionátu WorldSBK a nyní CEO pražského týmu Movisio Racing.

„Ve dvou vteřinách je běžně kolem dvaceti jezdců, kromě Suzuki (chybí také Aprilia - pozn. Bosso) jsou tu zastoupené všechny významné fabriky, které do toho investují,“ říká Čihák, který se nemůže dočkat toho, až začne v pátek program v Mostě. „Je to domácí závod, ke kterému ale patří také organizační stres.“

V paddocku mistrovství světa superbiků má ojedinělou pozici. Šéfuje týmu MIE Racing a zároveň je manažerem Olivera Königa, letošního nováčka v nejvyšší třídě. „Občas si přijdu takový rozlítaný. Jsem v týmu, který je podporován Hondou a pak mám jezdce, který jezdí s kawasaki. Takže je potřeba si hlídat, s jakým tričkem někam jdu na schůzku,“ dodal s úsměvem Čihák, který se pohyboval v minulosti také v mistrovsví světa silničních motocyklů, kde byl například součástí týmu Lukáše Peška.

Zkušenosti s vedením má na rozdávání, zároveň je expertem na elektroniku a práce s daty. „Myslím, že prožívám asi nejzábavnější období v motocyklovém prostředí. Baví mě řídit tým a zároveň vidět, jak se Oliver v superbicích zlepšuje,“ dodal Čihák, který rovněž šéfuje pražskému týmu Movisio Racing. Ten si dává za úkol podporovat a posouvat české talentované jezdce. A právě v Mostě bude mít u tratě velké zázemí.

„Chystáme to už několik měsíců. Budeme tam mít hospitality, kam by mělo dorazit 200 pozvaných hostů. Máme tam vlastní velkoplošné LED obrazovky, catering, perfektní víno z Wine baru. A v sobotu večer party. Myslím, že jsme nic nepodcenili,“ dodal s úsměvem Čihák.

Užívat si chce jak výkony svých jezdců, tak obrovskou vyrovnanost superbiků. Vždyť lídr Španěl Alváro Bautista má na svém kontě 246 bodů, Brit Jonathan Rea 229 a loňský šampion Toprak Razgatlioglu 203.

„Je to opravdu svatá trojice a moc se těším, co budou předvádět v Mostě. Jestli si pamatujete, tak vloni se tu dařilo také Scottu Reddingovi a jeho BMW dostala teď velký upgrade, který funguje. Takže myslím, že se k této trojce připojí ještě Redding,“ dodal Čihák, který očekává také zlepšení od Leandra Mercada z jeho MIE Racing týmu.

Sympatický Argentinec má na svém kontě zatím jeden bod. „V minulosti startoval v Mostě v německém šampionátu, kde dojel na pódiu. Má tu najeto opravdu hodně, zároveň jsme do závodní hondy dali nové díly. Věřím, že pojedeme dopředu,“ dodal Čihák, který se bude zaměřovat také na Yamaha R3 Cup, což je evropský šampionát juniorů.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama