Reklama

Aspar-Ducati: 2017 s Abrahamem nebo s Hernandezem?

Řadu týdnů byl Yonny Hernandez (28) z Kolumbie brán jako týmový kolega u Pull & Bear-Ducati vedle Alvara Bautisty. Ale nyní se nabídl český jezdec Karel Abraham...!

S velkými finančními problémy se potácející tým Pull & Bear-MotoGP od Jorge «Aspar» Martineze několikrát a hodně pravidelně zdůrazňoval v poslední době, že Yonny Hernandez si musí své místo na startovním roštu 2017 ještě zasloužit.

Od té doby ale bylo «ticho po pěšině». Šéf IRTA Mike Trimby vychází z toho, že jezdec z Jižní Ameriky bude i v roce 2017 pilotovat motocykl Ducati Asparova týmu jako týmový kolega Alvaró Bautisty. Eugene Laverty se totiž s motocyklem Milwaukee-Aprilia vrací do WorldSBK, kde dokázal vyhrát 13 závodů.

Když se ale většinový majitel brněnského Masarykova okruhu Karel Abraham senior objevil ve čtvrtek v aragonském paddocku, tak se hned naskytla otázka: Hledá snad pro svého syna místo na startovním roštu 2017 v Grand Prix?

A jedno bylo jasné, dalekou cestu z Brna až do Aragónu neabsolvoval Abraham senior určitě kvůli zajištění startovního místa v Moto2 pro Karla juniora...!

Navíc bylo zjištěno, že žádný tým z Moto2 nezapsal jméno Abraham u sdružení týmu IRTA na jezdeckou listinu.

Nabízelo se tedy pouze jedno řešení: MotoGP s Asparem!

Připomeňme si tedy, že 2011 až 2015 závodil v MS-MotoGP a 2016 se neustále udržoval ve formě testováním s motocyklem KTM.

Karel Abraham vyhrál 2010 závod MS-Moto2 ve Valencii s motocyklem FTR, o rok později ve své Rookie sezóně MotoGP bojoval s Calem Crutchlowem až do posledního závodu o vítěze «Rookie of the Year», když na něho ztrácel před Valencií pouze 1 bod.

Jorge Martinez potvrdil jednání s Abrahamem, přičemž ještě nic není podepsáno. A sportovní ředitel týmu Pull & Bear Aspar Gino Borsoi na toto téma řekl: „Všechno je ještě otevřené, dosud jsme se definitivně nerozhodli“.

Nesmíme zapomenout: V roce 2010 - tedy v první sezóně kubatury Moto2 - spolupracovaly týmy Mapfre Aspar (Aspar) a Cardion (Abraham) hodně společně. Dokonce začali tuto sezónu jako jediní s motocykly RSV, pak od nich v průběhu sezóny oba týmy odstoupily.

Yonny Hernandez svými letošními výkony zůstal hodně za očekáváním, v MS-MotoGP je aktuálně ze stabilních jezdců poslední - na 22. místě - s hubenými 13 body, za ním jsou pouze náhradníci Alex Lowes a Nicky Hayden.

U Jorge Martineze směřují tendence druhého jezdce týmu ve prospěch našeho Karla Abrahama. „Až do Assenu jsem byl názoru, budeme i nadále pokračovat s Yonnym. Ale nyní jsem na pochybách, zda angažovat znovu posledního pilota z tabulky MS-MotoGP 2016“, je nejčerstvějšího názoru čtyřnásobný mistr světa Jorge «Aspar» Martinez.

Zdroj: SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama