Reklama

Anthony West: Konec dobrý, všechno dobré?

Dva lokalmatadoři nastoupili do domácího závodu na Phillip Islandu s velkými ambicemi. Ovšem spokojen mohl být aspoň částečně jen Anthony West v WorldSSP, Josh Brookes v WorldSBK už tak spokojen být nemohl.

Anthony West zažil hodně turbulentní týden. Ačkoliv si předsevzal, že chce své loňské umístění - pódium - vylepšit, tak to tak hodně dlouho nevypadalo, ba naopak. Na testech skončil West až na 15. pozici a to ještě zdaleka netušil, co ho čeká během závodního víkendu.

Po přehledu časů z FP1/FP2 mu patřilo 24. místo, když v FP2 nezaznamenal ani jedno měřené kolo a celkově objel pouze 2 měřená kola během FP1/FP2! V Superpole 1 skončil 12., takže z toho bylo 22. startovní místo a až 8. řada gridu.

Do závodu kromě toho nastoupil Anthony West s úplně sériovým motorem R6 vypůjčeným z motocyklu od kamaráda Liama Colebyho. Ten dával minimálně o 10 HP méně, než motory největších konkurentů.

V závodě samotném se ale už po prvém kole objevil West na P9, po L7 jsme ho zaznamenali v Top-5 a nakonec z toho bylo šťastné umístění na bedně, stejně jako vloni.

Konec dobrý, všechno dobré? V případě 35-letého australského jezdce to ale neplatí, kvůli chybějícím sponzorským penězům nebude Anthony West startovat na druhém závodě v Thajsku, který byl původně v plánu....

A co se týká jeho sporu s Luciem Pedercinim, tak zde není také vůbec jasno...Jeden z pravidelných čtenářů Motoforum.cz se přes Facebook spojil s Luciem Pedercinim jak je to vlastně s dluhem tohoto týmu? A odpověď majitele rodinného týmu zněla jasně: „Ne já jemu, ale on mně dluží peníze za rozbitý motocykl ze závodu na Lausitzringu (West havaroval ve druhé německé jízdě a zničil motocykl týmu Pederciniho) a je to částka 10 000 Euro“....Tak si udělejte obrázek sami, zřejmě rozhodne až soud a advokáti obou stran!

S velkými ambicemi nastupoval do závodu na domácí trati také další Australan Josh Brookes, který měl k dispozici motocykl BSB-Yamaha 2015. A ani jemu se nedařilo, tak jak si předsevzal, když chtěl dojet v Top-5.

Na testech skončil zkušený britský ex-šampion na 17. místě, za ním se umístili jen Riccardo Russo, Stefan Bradl, Ondřej Ježek a Ayrton Badovini.

A ani závodní víkend nevypadal lépe: 18. místo v kvalifikaci samozřejmě neumožnilo přímý postup do SP2, a konečné 16. místo znamenalo až 6. řadu startovního roštu.

V sobotním závodě měl Brookes technické problémy už v 6. kole (v tu dobu byl na 16. místě) a závod se tak pro něho předčasně skončil.

V neděli už to bylo o level lepší a v cíli byl odmávnut po solidním výkonu na 12. místě, ovšem ke kýženému Top-5 mu chybělo propastných 23,559 sec. Lokalmatador Brookes jezdil v početné skupince, kde prohrál pouze s De Angelisem, ale porazil Reiterbergera, Ramose a Bradla.

Nyní ho už čeká ta hlavní letošní úloha, závody v BSB za tým Anvil Hire TAG s motocyklem Yamaha YZF R1, kde má jediný cíl: Získat nazpět mistrovský titul z roku 2015 a svými výkony se nabídnout na sezónu 2018 do WorldSBK.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama