Reklama

Ana Carrasco: Herrera má rychlost na zisk titulu

Ex-pilotka z GP Ana Carrasco si myslí, že její španělská závodní kolegyně Maria Herrera je schopna získávat v MS-Moto3 velké úspěchy. Sama přitom doufá, že se vrátí do mistrovství světa GP.

19-letá Ana Carrasco se stala 2013 první ženou v MS-Moto3. Nashromáždila ve své Rookie sezóně devět bodů a obsadila 21. místo. Ve finálovém závodě ve Valencii se ji tehdy podařil husarský kousek, když byla Carrasco odmávnuta v cíli na 8. místě, a teprve za ní dojeli Philipp Öttl, Miguel Oliveira a Romano Fenati. Ovšem po dvou neúspěšných sezónách už místo na startovním roštu v MS-Moto3 2016 nenašla. Musela vzít za vděk ME-Moto2 / CEV, kde se ji ale vůbec nedařilo a nezískala ani jeden bod.

2017 bude Ana Carrasco závodit v novém šampionátu MS-Supersport 300 s motocyklem Kawasaki Ninja 300.

Carrasco je ale přesvědčena, že její kolegyně Maria Herrera je schopna v MS-Moto3 získat velké úspěchy - pokud bude mít prvotřídní závodní materiál ve skvělém týmu.

„Znám ji a vím, že je hodně rychlá. Ačkoliv to v posledních sezónách u ní nefungovalo zrovna nejlépe, tak přesto byla vždy hodně rychlá. Pokud ale bude mít ideální podmínky, pak má úplně stejné šance jako ostatní. S dobrým materiálem v kvalitním týmu je Maria dostatečně rychlá, aby bojovala o titul mistra světa. Samozřejmě, že vyhrát titul v jakékoliv kategorii je hodně těžké - a ještě těžší je to v mistrovství na úrovni MS-Moto3. Ale Maria si zaslouží, závodit v této kubatuře“, je přesvědčena Ana Carrasco.

2017 bude Maria Herrera závodit sice opět s motocyklem KTM, ale tentokrát za tým AGR populárního španělského televizního kuchaře Karlose Arguinana. „Rozhodně ji nebudu závidět, když překoná mé zatím nejlepší umístění v MS, které kdy nějaká Španělka zajela. Pochopitelně nebudu ani proti tomu, když se to podaří mně samotné. Ale doufám, že jednoho dne získám titul já sama. To by bylo dobré pro všechna děvčata, která závodí na motorkách. Doufám, že brzy zase přijde čas, že budeme závodit společně, tedy v jednom závodním seriálu. Já v MS-Moto2, což je můj cíl, za který současně bojuji.“, vysvětluje dále Carrasco pro web «Marca».



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama