Reklama

Alpe Adria Motorcycle Union se rozešel s promotérem

Včera jste si mohli přečíst oficiální vyjádření dosavadního promotéra šampionátu Alpe Adria, nyní se můžete na věc podívat z druhé strany, tedy jak se na celou záležitost dívá Alpe Adria Motorcycle Union (AAMU).

Po překvapivém ukončení promotérské činnosti agentury «Slovakia Racing» nejsou těsně před vstupem do nového roku známi žádné termíny šampionátu Alpe Adria a tedy potažmo ani českého mistrovství 2017, či dalších národních šampionátů.

Tři roky se ke vší spokojenosti starala agentura «Slovakia Racing» o pořádání šampionátu Alpe Adria Road Racing a s ním se paralelně konalo i mistrovství České republiky a také IOEM - tedy rakouský šampionát.

Přesto byla smlouva ze strany Alpe Adria Motorcycle Union (AAMU) při mítinku minulý víkend v Opatija vypovězena. Promotér «Slovakia Racing» totiž odmítl za změněných podmínek šampionát dále organizovat.

„Z pohledu AAMU nebyla smlouva správně vyvážená a příliš mnoho nákladů šlo na náš účet, takže jsme museli sáhnout k tomuto kroku“, řekl o důvodech vypovězení smlouvy se slovenskou agenturou «Slovakia Racing» Martin Hejduk, tedy předseda komise Road Racing a dále doplnil: „Alpe Adria Motorcycle Union tak bude šampionát 2017 organizovat bez promotéra“.

„Samozřejmě, že společně se zainteresovanými federacemi a promotéry jednotlivých okruhů nyní hledáme vhodné termíny a doufáme, že do 31. prosince budeme schopni předložit veřejnosti závodní kalendář. Počet závodních víkendů se bude pohybovat mezi čtyřmi až šesti, nemůžeme ale potvrdit, že se budou konat dvojité závody. Další informace nemohu zatím uveřejnit, neboť jsme právě někde uprostřed jednání“, řekl dále Martin Hejduk, předseda komise Road Racingu.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama