Reklama

8h Suzuka 2022 zná svůj termín

Dva roky se kvůli pandemii Corona nekonala kultovní vytrvalecká klasika 8hodin Suzuka. Nový termín na rok 2022 je první srpnový víkend - tedy 7. srpna.

Od roku 1978 se koná vytrvalecká klasika 8hodin Suzuka. Prvními vítězi byli Američané Wes Cooley, který před nedávnem zemřel a Mike Baldwin.

V posledních dvou letech se tento prestižní závod – od roku 1980 je součástí MS-Endurance - bohužel nekonal, kvůli pandemii byly velké problémy s cestováním do Japonska pro zahraniční týmy a jezdce.

Japonské tovární týmy angažují na tento kultovní vytrvalecký svátek přední zahraniční piloty z MotoGP a Moto2, stejně jako ze šampionátu Superbike a ti všichni závodí proti špičkovým týmům z MS-Endurance. Aby se zabránilo termínovým kolizím, tak musel šampionát EWC ustoupit a místo tradičního termínu koncem července se pojede 2022 v Japonsku začátkem srpna.

V kalendáři EWC na rok 2022 jsou v šampionátu FIM EWC zařazeny následující závody: 24hodin Le Mans (16.-17. dubna); 24hodin Spa (4.-5. června), 8hodin Suzuka (7. srpna); Bol d’Or (17.-18. září), přičemž finále ročníku 2022 by se mělo konat v Indonésii (Mandalika?).

Oproti letošnímu ročníku tedy vypadl pro příští rok severočeský Most!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama