Reklama

#10 Mrkva stále vede SST-600-Junior Alpe Adria

Dalším závodem závodního seriálu Alpe Adria Championship byl dvojzávod na chorvatském okruhu Grobnik v Rijece. Jirka Mrkývka se opět představil ve výborném světle, dá se totiž říci očima stopek, že neustále zrychluje.

Na bývalém okruhu Grand Prix startoval brněnský teenager vůbec poprvé, takže panovalo v týmu určité napětí, jak to vlastně všechno bude.

Ale jak pátek, tak především sobotní tréninky, probíhaly výborně a jezdec týmu WILLI RACE neustále se svou Kawasaki s číslem #10 jen zrychloval. V kvalifikaci obsadil P14 a to znamenalo do závodu 5. řadu na startovním roštu.

V něm, tedy v sobotním a zároveň prvním chorvatském závodě, obsadil Jirka Mrkývka celkově P11, ve své kubatuře SST-600-Junior pak místo druhé, když prohrál pouze s domácím Martinem Vugrinecem - ten zná pochopitelně tento okruh jako svůj „obývák“.

V nedělním závodě se pilot s číslem #10 vměstnal do Top-10 celkově, v SST-600-Junior mu patřilo P3 - opět za domácím Vugrinecem a za Italem Attardim. což ale znamenalo „pouze“ zvýšení náskoku v celkovém pořadí AA-2016-SST-600-Junior po 6 odjetých závodech na 40 bodů.

V šampionátu AA-2016-SST-600-Junior je nyní následující pořadí: 1. Jiří Mrkývka (Česká republika-Kawasaki), 131 bodů; 2. Manca Katrasnik (Slovinsko-Yamaha), 91; 3. Massimo Attardi (Itálie-Honda), 72; 4. Patryk Pazera (Polsko-Yamaha), 71; 5. Martin Vugrinec (Chorvatsko-Kawasaki), 50.

Jeho otec a zároveň skvělý mechanik Jiří Mrkývka zhodnotil „výlet“ do Chorvatska pozitivně: „Jirka byl schopen v této nabité třídě - jezdí zde pravidelní účastníci světových závodních seriálů - s nimi držet časově krok, dokonce dle Live Timingu jezdil “Mrkva #10„ časy pouze o 1 sekundu pomalejší, než dosahovali jezdci kubatury AA-2016-Supersport-Moto2. Nyní nás čeká - pro Jirku opět neznámý okruh v Mostu-, ale budeme zde týden před závody testovat, což je pochopitelně obrovská výhoda. “.

Dalším dějištěm závodního seriálu je tedy český okruh v Mostě, takže ačkoliv na něm sám ještě nikdy nezávodil - vlastně zná pouze německé okruhy - tak to pro něho ve dnech 15. - 17. července nebude úplný skok do tmy.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama