Reklama

Změna programu oficiálních testů na Phillip Islandu

Letošní oficiální testy DWO kubatur supersport a superbike na okruhu Phillip Island se konají odděleně, každá kubatura má vyhrazena jeden den - rozdělený do dvou částí - zvlášť. V pondělí začnou jezdci s motocykly Supersport, v úterý je pak vystřídají piloti se stroji Superbike.

Testovací plán byl změněn těsně před zahájením testování kvůli dramatickým událostem.

Ihned po testu v Portimão dne 29.- 30. ledna týmy mistrovství světa superbiků 2024 zabalily svůj materiál do zámořských beden na zahájení sezóny na Phillip Islandu (23.– 25. února). Oficiální test Dorny se na malebném ostrově uskuteční v pondělí a úterý (19.- 20. února). První den bylo dopoledne naplánováno testování mistrovství světa supersportů a odpoledne pilotů superbiků. Druhý den měl být program testů obrácený.

Ve čtvrtek ale promotér Superbike oznámil změnu původního plánu: v pondělí budou testovat pouze týmy Supersport, účastníci mistrovství světa superbiků vyjedou na trať až v úterý. Vzhledem k tomu, že traťový čas zůstává stejný, nepředpokládá se žádný negativní dopad pro přípravu na závodní víkend.

Podle informací od našich kolegů z GPOne je příčina změny geopolitické povahy. Nejkratší cesta do Austrálie po moři vede přes Suezský průplav. Kvůli útokům jemenských povstalců kmene «Húthíů» v Rudém moři ale musela být zvolena delší trasa přes Afriku, proto část materiálu dorazí pozdě. V některých případech bylo možné přejít na leteckou nákladní dopravu.

Test na Phillip Islandu již neslouží k testování novinek, ale spíše k doladění komponentů vybraných v Evropě a přípravě na první závodní víkend nové sezóny. Protože závodní trať dostala nový asfalt, bude v závodě hrát zásadní roli opotřebení pneumatik.

V Austrálii je teď léto. Teploty kolem 21 stupňů Celsia s volnou směsí mraků a slunce - to je předpověď počasí na příští týden. O závodním víkendu se očekává silnější vítr.

Pondělí 19 února 2024

09:10 – 13:10 WorldSSP Official Test – Free Practice 1
13:40 – 17:40 WorldSSP Official Test – Free Practice 2

Úterý 20 února 2024

09:10 – 13:10 WorldSBK Official Test – Free Practice 1
13:40 – 17:40 WorldSBK Official Test – Free Practice 2



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama