Reklama

Zimní přestávka skončila, začaly testy

Dlouhá zimní přestávka skončila, začaly testy. Zatímco MotoGP si musí ještě 13 dní počkat, tak týmy z WorldSBK a WorldSSP už testují.

Jedním z prvních týmů se objevil na trati, celkem pochopitelně z klimatických důvodů ve španělském Jerezu, italský tým GoEleven.

Tento tým pojede tradičně s motocykly Kawasaki ZX-10R resp. Kawasaki ZX-6R, a zatímco Španěl Roman Ramos zůstal v šampionátu WorldSBK, tak v WorldSSP se představila úplně nová jezdecká dvojice.

Místo našeho Ondřeje Ježka byl angažován italský Brit Gino Rea, kterého známe z působení v Intermotu, a týmový šéf Dennis Sacchetti věří u něho na umístění v Top-3.

Na okruhu Jerez de la Frontera se při třídenním testu představil rovněž Japonec Kazuki Watanabe, který v tomto italském týmu nahradil Christiana Gamarina.

Zatímco Roman Ramos testoval především novou elektroniku nové ZX-10R (ačkoliv časy nebyly zveřejněny, tak Motoforum.cz se podařilo zjistit, že Ramon jezdil rychleji než v roce 2016), tak pro Gina Reu to byl v Jerezu současně Roll-Out s Kawasaki ZX-6R, když předtím závodil s motocykly Honda a MV Agusta. Jeho týmový kolega, 26-letý Kazuki Watanabe, byl v Jerezu vůbec poprvé.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama