Reklama

WorldSSP pokračuje v Aragónu: Návrat Sofuogla

Po dvou závodech WorldSSP, které se konaly v zámoří, se šampionát WorldSSP vlastně teprve začíná. Třetí závodem se poprvé letos podívá do Evropy, jede se na španělském okruhu Motorland Aragón.

První dva závody se jely bez úřadujícího šampiona Kenana Sofuogla, ten se po zranění objeví poprvé letos na startovním roštu. A jeho ztráta na vedoucího lídra šampionátu Roberta Rolfa je jeden vítězný závod a jedno 11. místo.

Situace v šampionátu je hodně vyrovnaná, první čtyři jezdce dělí pouhých 6 bodů. Prakticky všichni jezdci z Top-15 by mohli teoreticky po Aragónu vést tabulku šampionátu.

Zkušený Ital Roberto Rolfo jednou vyhrál, podruhé byl rád za získaných 5 bodů, takže v zásadě moc nepřesvědčil. Druhý v šampionátu je černý kůň loňského závěru šampionátu Niki Tuuli se ztrátou 3 bodů, který jednou dojel na 5. místě, jednou byl odmávnut na místě třetím. Mladý Ital Federico Caricasulo má o 2 body méně a uzavírá tak Top-3. Brit Kyle Ryde byl jednou 4. a jednou 5. Decha Kraisart je sice celkově na 5. místě, ale v domácím Thajsku pro něho letošní světový šampionát skončil. Jeden z velkých favoritů Lucas Mahias pak s jedním druhým místem uzavírá první sexteto. Největší papírový soupeř Kenana Sofuogla před zahájením sezóny US-Boy PJ Jacobsen má svém kontě pouhých 10 bodů, za jedno 6. místo.

WorldSSP po dvou závodech z deseti: 1. Rolfo 30 bodů; 2. Tuuli 27; 3. Caricasulo 25; 4. Ryde 24; 5. Kraisart 20; 6. Mahias 20; 7. Wagner 17; 8. West 16; 9. Watanabe 15; 10. Morais 14; 11. Warakorn 13; 12. Okubo 12; 13. Jacobsen 10; 14. Epis 10; 15. Calero 10.

Foto: Libor Bedřich



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama