Reklama

WorldSBK 2019: Tým SMR pojede s motocykly BMW

Tým Shauna Muira (Shaun Muir Racing), startující letos v šampionátu MS-Superbike jako Milwaukee Aprilia, se prakticky vrací do roku 2016, kdy tato stáj závodila s motocykly BMW - tehdy byli jezdci Karel Abraham a Josh Brookes. Nyní ale nastala úplně jiná situace...

Začátkem listopadu bude na EICMA v Miláně prezentován nový motocykl BMW S1000RR. A ten opravdový závodní už nebude pocházet ze zákaznického programu, jakým se bavorská továrna dosud prezentovala, nýbrž nový šéf sportovního oddělení BMW Dr. Markus Schramm vše doslova překopal a nová verze závodního motocyklu BMW S1000RR je úplně jiná.

I z tohoto důvodu navštívil Shaun Muir před závodem v Magny Cours indické město Mumbai, kde se střetl s jedním ze čtyř bratrů Hindujových, tedy majitelů koncernu Hinduja Group, pod které spadá i Gulf Oil.

Gulf Oil vystřídá dosavadního hlavního sponzora, tedy firmu na speciální nářadí Milwaukee.

Mimochodem: Už letos na Tourist Trophy existovala určitá spolupráce a Australan David Johnson se objevil v tradičních modro-oranžových barvách.

Smlouva s Gulf Oil bude na tři roky a bude zahrnovat kromě jiného i vývoj nového motocyklu BMW S1000RR.

Co se týká jezdecké dvojice, tak #1 je už jistý nový evropský šampion STK 1000 Markus Reiterberger z Německa, jeho týmovým kolegou pak zřejmě bude Ir Eugene Laverty. Zájem byl pochopitelně i o Toma Sykese, ale jeho finanční podmínky byly ze strany SMR neakceptovatelné, inu byl zvyklý od Kawasaki na hodně vysoký plat.

Nabízí se samozřejmě dvě otázky: Zůstane v šampionátu WorldSBK i nadále italská Aprilia a za koho bude závodit dosavadní jezdec Lorenzo Savadori? A ta druhá se váže k dosavadnímu týmu BMW, tedy Althea Racing s Lorisem Bazem...Tyto otázky by ale měly být zodpovězeny co nejdříve...!



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama