Reklama

WorldSBK 2018: Zvláštní soutěž pro Ježka & Co

V rámci MS-Superbike budou letos zvlášť hodnoceni soukromé týmy a privátní jezdci. Do této soutěže budou zahrnuti rovněž jezdci s wild card.

DWO (Dorna World Organisation) a jednotný dodavatel pneumatik Pirelli budou pořádat už letos zvláštní hodnocení pro soukromé týmy a jejich jezdce. Jedná se o «Independent Teams and Riders». Vítěz této soutěže bude po každém odjetém závodě vyhodnocen společně s Top-3 z továrních týmů. Vše se bude odehrávat v Parc Ferme.

Těch sedm jezdců, kteří jsou stabilními piloty MS-Superbike jsou: Toprak Razgatlioglu (Puccetti Kawasaki), Yonny Hernandez (Pedercini Kawasaki), Leandro Mercado (Orelac Kawasaki), Roman Ramos (GoEleven Kawasaki), Xavi Fores (Barni Ducati), Patrick «PJ» Jacobsen (Triple-M Honda) a Ondřej Ježek (Guandalini Yamaha). Do soutěže «Independent Teams and Riders» budou zahrnuti i jezdci s wild card, takže na Phillip Islandu bude soutěžit celkem 10 pilotů - tedy včetně 3 Australanů s wild card: Troye Herfosse (Penrite Honda), Wayneho Maxwella (Yamaha Racing) a Daniela Falzona (Yamaha Racing).

Nejlepší soukromý jezdec po každém závodě, stejně jako po skončení celého šampionátu, obdrží finanční cenu od firmy Pirelli.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama