Reklama

WorldSBK 2018: Někteří špičkoví piloti stále bez smlouvy

Kawasaki, Ducati, Yamaha, Aprilia a MV Agusta už svá Top-místa pro MS-Superbike 2018 obsadila. Ale někteří výborní piloti jako Stefan Bradl, Sylvain Guintoli, Loris Baz, Javier Forés nebo Yonny Hernandez ještě smlouvy nemají.

V týmu Red Bull Honda je Leon Camier na rok 2018 jasný, Stefan Bradl dle našich informací obdržel návrh na prodloužení stávající smlouvy. Ovšem Němec jedná také s HRC o jobu testovacího pilota v MotoGP. Pokud by Bradl nezůstal v šampionátu WorldSBK, tak na druhé místo je několik kandidátů: Jake Gagne, Sylvain Guintoli, Loris Baz nebo Davide Giugliano.

V minulých dnech prodloužil tým Althea smlouvu s BMW, co se ale týká pilotů, tak týmový majitel Genesio Bevilacqua vůbec nespěchá. Jeho dosavadní #1 Jordi Torres odchází k týmu MV Agusta Reparto Corse, dosavadní druhý jezdec Raffaele de Rosa nemá žádnou jinou nabídku a tak jediná šance pro něho je zůstat.

Za Kawasaki Puccetti pojede určitě Turek Toprak Razgatlioglu, týmový šéf Manuel Puccetti chce jako dalšího pilota ex-mistra světa Sylvaina Guintoliho, ten má ale ještě dvě další nabídky: zůstat v BSB u Suzuki (vyhrál za ně závod v Assenu) a stát se testovací jedničkou v MotoGP s vyhlídkou na wild card (2 až 3) v Grand Prix a nově také Red Bull Honda.

Barni Ducati jedná s Javierem Forésem o prodloužení smlouvy. Pokud by ale Španěl dal přednost jinému týmu - Althea BMW, tak by nový mistr Evropy Superstock Michael Ruben Rinaldi byl jeho logickým nástupcem.

Novými týmy budou Triple-M Honda (s Američanem Patrickem Jacobsenem) a Orelac Kawasaki, zřejmě za ně pojede Argentinec Leandro Mercado.

Tým HPC-Power Suzuki majitele Denise Hertrampfa by měl být novým týmem na startovním roštu. Jedná se s hlavním sponzorem Eighty One, jako jezdec je favorizován Švýcar Dominic Schmitter.

Tým Grillini Kawasaki přechází na motocykly Suzuki. Oba dosavadní piloti Ayrton Badovini a Čech Ondřej Ježek dostali nabídky k prodloužení smlouvy. Otázkou je samozřejmě výše sponzorského příspěvku.

VFT Ducati zvažuje návrat do MS-Superbike.

Naopak zřejmě se z paddocku WorldSBK vytratí tým IodaRacing Aprilia.

Přehled jezdců a týmů 2018:

Kawasaki: Jonathan Rea (GB), Tom Sykes (GB)

Pata Yamaha: Michael van der Mark (NL), Alex Lowes (GB)

Aruba.it Ducati: Chaz Davies (GB), Marco Melandri (I)

MV Agusta: Jordi Torres (E)

Milwaukee Aprilia: Eugene Laverty (IRL), Lorenzo Savadori (I)

Red Bull Honda: Leon Camier (GB), Bradl? Gagne? Guintoli? Giugliano? Baz?

Kawasaki Puccetti: Toprak Razgatlioglu (TR), Guintoli?, Baz?

Go Eleven Kawasaki: Roman Ramos (E)

Althea BMW: Forés? De Rosa? Mercado? Baz? Hernandez?

Barni Ducati: Forés?, Rinaldi?

Grillini Suzuki: Ježek? Badovini?

Pedercini Kawasaki: Guarnoni?

Triple-M Honda: Patrick Jacobsen (USA)

Orelac Kawasaki: Mercado?

Guandalini Yamaha: ?

IodaRacing Aprilia ?: ?

VFT Ducati ?: Menghi?

HPC-Power Suzuki ?: Schmitter?

Tučně vytištěné týmy a jezdci jsou už fixní.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama