Reklama

WorldSBK 2017: Milwaukee Aprilia s Lavertym a Savadorim

Dnes se objevila zpráva, že britský tým Milwaukee je s Aprilií pro MS- Superbike 2017 na «99,9 %» domluven. A jezdecká dvojice by se měla jmenovat Eugene Laverty a Lorenzo Savadori.

Týmový šéf Milwaukee Shaun Muir se nijak netajil tím, že letošní sezóna s BMW byla hodně obtížná a že chce 2017 od Němců přejít k Italům. A továrna z Noale, mistr světa 2010, 2012 a 2014 s Maxem Biaggim a Sylvainem Guintolim, se chce vrátit továrně do šampionátu, pokud to finančně bude možné.

Aprilia se rozhodla na konci roku 2014 odstoupit továrně z MS-Superbike, ale v MS-MotoGP se jim moc nedařilo. A s týmy Red Devils Roma v roce 2015 a IodaRacing 2016 neměla Aprilie šanci se prosadit proti Kawasaki a Ducati.

Ovšem to by se mělo příští rok změnit. Zatím sice není smlouva podepsána, ale na «99,9 %» je vše jasné.

Aprilia chtěla vloni dostat od zájemců přes 1 milion Euro za tovární motocykly, personál, další vývoj a provozování superbikového testovacího týmu. A jelikož se koncern Piaggio, kam Aprilia patří, soustředí na MS-MotoGP, tak by se toho finančně nemělo moc změnit ani na rok 2017.

Ovšem tým Milwaukee má v plánu dlouhodobou investici a jednou z cest, jak se posunout dál, byla změna závodního materiálu.

Týmovou jedničkou by měl být vicemistr světa z roku 2013 Eugene Laverty, jehož současný tým v MotoGP Pull & Bear Aspar nemá peníze na nový motocykl modifikace 2015 nebo dokonce 2016 a Severní Ir zase nemá zájem závodit další sezónu s motocyklem Ducati Desmosedici GP14.2.

Jako druhý pilot pojede šampion kubatury Superstock-1000 Lorenzo Savadori, který ve své Rookie sezóně skončil už 6x v Top-6, ale hlavně má platnou tovární smlouvu s Aprilií. To samozřejmě pro tým Milwaukee znamená finanční úsporu.

Aktuální jezdci Joshua Brookes a Karel Abraham se tak musí pro sezónu 2017 poohlédnout po novém jobu, když aktuálně jsou s 58 a 32 body v WorldSBK na P15 a P18.

Zdroj: SpeedWeek



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama