Reklama

WilliRace Racing před třetím startem s wild card

Ve středu 19.9. postupně dorazil celý tým na závodní trať Motorland Aragon. Zde začínají přípravy na další dobrodružství závodů Moto2 při MotoGP. Toto je již třetí Evropská zastávka týmu Willirace a jezdce Sheridana Moraise.

Jsme moc rádi, že máme tu možnost závodit s absolutně nejlepšími týmy celé planety. Nesmírně si vážíme všech partnerů týmu a speciálně děkujeme panu Honzovi Šebkovi, majiteli Willirace, že můžeme prožívat další díl našeho dobrodružství zvané Moto2.

Bohužel je tato TZ brněnského týmu hodně stručná a tak jen uveďme několik statistických údajů: Tým Willirace se v MS kubatury Moto2 objevil vloni při domácím závodě na Masarykově okruhu a v sedle motocyklu Kalex seděl tehdy lokalmatador Karel Hanika. Ten při své premiéře v této kubatuře na světové úrovni obsadil kvalitní 22. místo za hodně problematických povětrnostních podmínek, kdy byl závod kvůli dešti restartován.

Letos dostal jak v Brně, tak v Misanu příležitost zkušený 33-letý jihoafrický jezdec Sheridan Morais s portugalskou licencí - mimochodem o víkendu celkově třetí v závodě Bol d’Or v Le Castellet - a zatím se mu vůbec nedaří.

V Brně po problémech při startu samotném (Morais musel do závodu na Masarykově okruhu vystartovat z Pit Line, ačkoliv v Qualifying se mu celkem dařilo - 29. místo + 1.882 sec.) obsadil místo poslední, tedy 24.

V italském Misanu to bylo ještě horší, Morais jezdil beznadějně poslední (v Qualifying 33. - předposlední +3.479 sec.) a nakonec ani šachovnicový praporek neuviděl, když z tratě doslova zmizel...

Bude jeho třetí start nyní o víkendu ve španělském Aragónu úspěšnější?



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama