Reklama

Vyhraje Bastianini dva roky v Misanu po sobě?

2015 vyhrál Enea Bastianini svůj domácí závod GP v Misanu. Pokud by chtěl tento úspěch zopakovat, tak musí především porazit lídra šampionátu a továrního pilota KTM Brada Bindera. Veškerá důležitá fakta k závodnímu víkendu v Misanu, která se týkají kubatury Moto3, najdete zde:

Brad Binder z týmu Red Bull KTM Ajo udává v letošním ročníku MS-Moto3 ten správný tón: Po závodě GP-Silverstone má Jihoafričan na svém kontě 204 bodů. Ve 12 odjetých závodech získal celkem devět pódiových umístění, z toho čtyřikrát dokázal vyhrát. Jeho náskok na Jorge Navarra je aktuálně 86 bodů. 2016 se bude ještě rozdělovat maximálně 150. Binder se tak může stát mistrem světa už v Aragónu.

• Brad Binder stál vloni v Misanu na druhém startovním místě a závod dokončil v Top-5 se ztrátou pouhých 0,637 sec na vítěze Eneu Bastianiniho.

• Jorge Navarro z týmu Estrella Galicia 0,0 skončil před dvěma roky v Misanu na P15, vloni kvůli těžkému pádu v prvním tréninku do závodu nemohl nastoupit.

• Díky svému druhému místu v Silverstone je nyní Francesco Bagnaia v celkovém pořadí nejlepším italským jezdcem: Jako třetí ztrácí sice 94 bodů na Bindera, ale pouze osm na druhého Navarra.

• Enea Bastianini vyhrál vloni závod Moto3 v Misano z Pole-Position. A bylo to jeho první vítězství v Grand Prix vůbec. Je tak jediným jezdcem v aktuálním startovním poli Moto3, kterž dokázal vyhrát závod Grand Prix v Misanu.

• Niccolò Antonelli vedl vloni až do začátku posledního kola, nakonec byl v cíli odmávnut na P3 se ztrátou 0,345 sec na vítěze. V L3 zajel nový rekord okruhu této kubatury časem 1'42.841.

• Pilot s wild- card Stefano Manzi (Mahindra) byl v Silverstone odmávnut na senzačním čtvrtém místě, ačkoliv ve svých předešlých 18 startech v kubatuře Moto3 nikdy neskončil v Top-10.

• Český jezdec Jakub Kornfeil zde už startoval celkem 7x, ani jednou ale nedojel v Top-10 a pouze 3x bodoval. Ve statistice tedy tento okruh nepatří bohužel mezi jeho oblíbené.

Foto: Friedrich Weisse



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama