Reklama

VR46 Academy slaví páté narozeniny

Pátý rok svého účinkování má za sebou VR46 Academy a letos v ní bylo celkem 11 stabilních studentů. Představme si je, které italské talenty Valentino Rossi ve své motocyklové škole vlastně má.

FRANCO MORBIDELLI - Římský jezdec - 22 let - byl protagonistou fantastické sezóny, s 8 vítězstvími, 12 pódii, 6 Pole-Position, 308 body a světovým titulem Moto2. Dost k získání zaslouženého místa v královské kubatuře s týmem Estrella Galicia Marc VDS.

DENNIS FOGGIA - 16-letý juniorský mistr světa Moto3 se stal třetím Italem, kterému se to podařilo. Před ním byli juniorskými mistry světa a vítězi šampionátu CEV Moto3 Nicolo Bulega v roce 2015 a Lorenzo Dalla Porta v roce 2016. Od příští sezóny se připojí k Bulegovi do týmu Sky Racing VR46.

FRANCESCO BAGNAIA - 20-letý «Pecco» byl druhým nejlepším italským jezdcem ve střední kubatuře Grand Prix a stal se také vítězem soutěže «Rookie of the Year» Moto2. V celkovém pořadí MS-Moto2 2017 obsadil 5. místo.

LUCA MARINI - Nevlastní 20-letý bratr Valentina Rossiho má za sebou nešťastnou sezónu: Nejdříve se zranil v Le Mans, pak udělal několik chyb a to znamenalo také několik «0» na jeho kontě. A jelikož situace v jeho letošním týmu Forward Racing nebyla rovněž finančně nejlepší, tak byl přesunut do «Home Racing», kde bude týmovým kolegou Bagnaii.

LORENZO BALDASSARRI - Jednu z nejhorších sezón má za sebou 21-letý «Balda». Není tedy ani divu, že na rok 2018 přechází z Forward Racingu do jiného týmu, kterým bude stáj Sita Ponse.

STEFANO MANZI - Obrovský skok z FIM CEV Moto3 do MS-Moto2 nebyl pro 18-letého jezdce vůbec snadný a tak si musel Říman hledat na sezónu 2018 nové angažmá. Pojede v týmu manažera Cuzariho, tedy Forward Racing.

ANDREA MIGNO - Vítězství v Mugello má pro tohoto 21-letého jezdce velký význam, sezónu MS-Moto3 uzavřel na devátém místě se 118 body a jako jediný s motocyklem KTM dokázal v sezóně 2017 vyhrát závod Grand Prix. A jelikož je neuvěřitelně bojovným pilotem tak získal titul Champion Dunlop #ForeverForward 2017 díky největšímu množství předjíždění (celkem 137 získaných vítězných pozic během 18 závodů MS). Z týmu Sky Racing odchází po třech sezónách a pojede v nově přejmenovaném týmu «Angel Nieto Racing», tedy za Aspara.

NICCOLO BULEGA - Zatím nejhorší Bulegova sezóna, na kterou by nejraději 18-letý jezdec rychle zapomenul. Až 12. místo v konečném pořadí MS-Moto3, snad nepotřebuje vůbec komentáře. Ovšem v roce 2017 se v Moto3 nedařilo skoro žádnému pilotovi s motocyklem KTM.

NICCOLO ANTONELLI - Ačkoli jezdil 21-letý pilot za prestižní tým KTM Red Bull Ajo, tak pouze jednou byl odmávnut v Top-3. Od roku 2018 pro něho začíná nové dobrodružství, když pojede s týmem «Sic58».

MARCO BEZZECCHI - Bylo to první sezóna v Moto3 pro 18-letého jezdce z Rimini a ten se již může pochlubit svým prvním pódiem dosaženým v Japonsku. Jezdil motocykl Mahindru - bylo to jediné pódium pro tuto indickou značku. 2018 pojede na KTM týmu Prüstel GP a bude tedy novým týmovým kolegou našeho Jakuba Kornfeila.

CELESTINO VIETTI - 16-letý italský talent přešel z italského mistrovství CIV do juniorského světového šampionátu CEV, tedy MSJ/Moto3. Ve své první španělské sezóně obsadil celkově 25. místo.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama