Reklama

V Brně nejen Carrasco a Herrera, ale i Pelikánová

Nová kubatura mistrovství světa WorldSSP300 se letos neopakovatelně zapsala do historie silničních motocyklových závodů tím, že už 2 závody vyhrála a na jejím čele přijede jako lídr do Brna žena, 21-letá Španělka Ana Carrasco.

Na brněnském startovním roštu této kubatury bude stát i její stejně mladá krajanka Maria Herrera a také o tři roky mladší Češka, osmnáctiletá závodnice z domácího Brno Circuit Junior Racing Teamu Alexandra Pelikánová.

Závodnice byla z možnosti vyrazit do domácího závodu příjemně překvapená. „Nečekala jsem, že bych divokou kartu mohla získat. Hrozně se těším a je to pro mě velká výzva. Ale beru to hlavně jako skvělý trénink, protože ostatní závodníci mají už spoustu zkušeností. Pro mě je to příležitost, jak se učit od těch nejlepších,“ vysvětluje Pelikánová, pro níž je letošní sezóna první na velké motorce.

Brněnská rodačka letos startuje především v šampionátu Alpe Adria. Po prvním závodním víkendu na Slovakia Ringu byla Alexandra Pelikánová s motocyklem Yamaha YZF-R3 obutém do pneumatik Bridgestone celkově v Top-10, nyní v Poznani obsadila dvakrát 9. místo.

V této kubatuře se schází největší konkurence ze všech, které do šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým, patří: V úvodním Aragonu startovalo celkem 40 jezdců a jezdkyň, v následujícím Assenu stejný počet, v Imole pak 39 a nyní v Donington Parku opět 40.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama