Reklama

V Austrálii už dále bez Lecuony

Iker Lecuona už nebude tento víkend v akci na úvodním kole sezóny FIM Superbike World Championship 2024 na Phillip Islandu. Jezdec týmu HRC, který to zkusil v pátek, zažívá příliš mnoho nepříjemností kvůli svému zranění ramene, které utrpěl tento týden při havárii během testování.

Španěl Iker Lecuona utrpěl ošklivou havárii v úterý během posledního dne testování před sezónou FIM Superbike World Championship 2024. Jezdec týmu HRC havaroval v ranním tréninku s velkým highsiderem a zranil si rameno. Španěl však doufal, že bude fit včas na úvodní den australského kola Grand Ridge Brewery.

Lecuona to zkusil v pátek, zaznamenal nejrychlejší kolo 1'31,863 a po dvou volných trénincích skončil dvacátý v kombinovaném časovém seznamu. Po nové lékařské prohlídce po akci na trati však službu konající oficiální lékař prohlásil jezdce Hondy za nezpůsobilého, což znamená, že španělský pilot vynechá zbytek víkendu na australském okruhu.

Je to velký problém pro jezdce týmu HRC, který měl před sebou jeden z nejsilnějších soutěžních víkendů sezóny na okruhu Phillip Island Grand Prix Circuit: V roce 2023 zde získal dvě umístění v první šestce.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama