Reklama

Ukončení spolupráce Suter & MV Agusta

Ital Alex Giussani, technický Director v Suter Industries, sledoval pozorně první test motocyklu MV Agusta švýcarského jezdce Domiho Aegertera.

Švýcarská továrna Suter Industries připravila na testy IRTA v Jerezu dva různé motocykly pro tým MV Agusta Forward Racing, které pilotovali Domi Aegerter a Stefano Manzi.

Rozdíl byl v ergonomii, měli jsme dvě různé a zcela odlišné kapotáže, také nádrže a sedačky byly rozdílné. Manziho motocykl byl ten, který bychom chtěli nasadit v příštím roce, naproti tomu Aegerterův motocykl byl totožný s prvním prototypem, který testoval v Misanu testovací pilot Lorenzo Lanzi.

30. listopadu se skončila smlouva mezi MV a firmou Suter a ačkoliv se očekávalo její prodloužení, tak k ní nedošlo.

Místo Suter Industries budou šasí nyní stavět Italové: Firma Centro Ricerche Castiglioni (CRC) v San Marinu se postará o design, motocykly bude stavět továrna v Schirannu u Varese, nebo přímo Forward.

Hodně překvapivé řešení, neboť právě Domi Aegerter vyhrál s motocyklem Suter MMX2 závod na Sachsenringu 2014 a o tři roky později v dešti v Misanu. Ovšem tento úspěch byl týmu Kiefer Racing vzápětí odebrán, kvůli nedovoleným emisím v používaném oleji.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama