Reklama

Tým Pons vyzkouší Hectora Garzó

Přestup Alexe Marqueze do továrního týmu Repsol Honda v královské kubatuře spustil doslova lavinu dalších změn v prostřední kubatuře Grand Prix.

Mladší bratr Marca Marqueze Alex, měl, jak jistě většina motocyklových fanoušků dobře ví, podepsanou smlouvu s týmem MarcVDS, kde měl v sezóně 2020 obhajovat titul mistra světa v kubatuře Moto2.

Po jeho přestupu do královské kubatury se pochopitelně uvolnilo místo v jeho dosavadním týmu MarcVDS. Novým týmovým kolegou Sama Lowese se stal Augusto Fernandez, pilot týmu Pons Racing.

Mimochodem: Právě španělský tým Sita Ponse FlexBox HP 40 ve složení Augusto Fernandez a Lorenzo Baldassarri vyhrál v roce 2019 soutěž týmů kubatury Moto2 se ziskem 391 bodů. S minimální ztrátou 4 bodů obsadil druhé místo německý tým Dynavolt Intact (387) a následovaly stáje Red Bull KTM Ajo (353), EG 0,0 Marc VDS (343) a MB Conveyors Speed Up (334).

Tím se uvolnilo v týmu Pons Racing, a šéf týmu Sito Pons tak musel hledat náhradníka za trojnásobného letošního vítěze Grand Prix.

Na testech ve Valencii bude vyzkoušen více-šampion CEV-Repsol a více-mistr Evropy kubatury Moto2, Hector Garzó. Ten bude dva dny pilotovat motocykl Kalex týmu Flex Box HP 40 a po testech se ukáže, zda pojede Garzó za Sita Ponse celou sezónu 2020.

20-letý Hector Garzó nebude v MS-Moto2 úplným nováčkem, v sezóně 2018 absolvoval tři závody Grand Prix za tým Tech3 jako náhradník za zraněného Remyho Gardnera, ovšem bez bodového zisku.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama