Reklama

Tým Kiefer Racing prodán, a pojede 2018 s motocykly KTM

Několik dní po tragické smrti Stefana Kiefera (51) se ukazuje, že závodní tým Kiefer Racing bude prodán. Piloti Aegerter a Cortese by měli 2018 závodit s motocykly KTM.

Momentální situace vše ukazuje na to, že britský obchodník David Pickworth s pomocí ruských peněz koupí od roku 2003 v mistrovství světa motocyklů závodící tým Kiefer Racing (7 vítězství v GP se Stefanem Bradlem, 6 s Dannym Kentem).

Byla vyřešena i otázka materiálu na sezónu 2018.

Nový tým přestoupí z motocyklů Suter na KTM-

Samozřejmě, že značka KTM na tom jen vydělá. Domi Aegerter a Sandro Cortese jsou jistě dva potencionální kandidáti na umístění v Top-Ten.

Za tovární tým Red Bull KTM Ajo-Moto2 pojedou 2018 Oliveira a Binder, k tomu za švýcarskou stáj CarXpert Interwetten Sam Lowes a Iker Lecuona.

Nový tým «Pickworth» převezme kompletní obsazení Kiefer Racing a také celou infrastrukturu počínaje kamionem přes dílnu až po boxové dekorace. A samozřejmě i obě místa na startovním roštu Moto2, přičemž jedno z nich je, stejně jako 2017 «commercial entry».

Dle informací přímo z paddocku MotoGP v Sepangu, ruský investor už nechal peněžní sumu za koupi týmu převést na bankovní konto Kiefer Racing.

Zachránilo se tak rovněž další závodění Sandra Corteseho v MS-moto2, který je prvním historickým mistrem světa kubatury Moto3.

Spokojen s tímto řešením byl i Carlos Ezpeleta, jehož syn je nyní členem Selektions-Komitee pro kubatury Moto3 a Moto2.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama