Reklama

Tourist Trophy: Jak uspěje Suter MMX 500TT s Ianem Lougherem?

V roce 2016 chce švýcarský konstruktér Suter při Tourist Trophy pozlobit čtyřtaktní Superbiky. A z motocyklu Suter MMX 500 by měla být brzy odvozena silniční verze.

Švýcarský výrobce motocyklů Suter Racing se začátkem června 2016 zúčastní poprvé nejtěžšího motocyklového závodu světa - Tourist Trophy na Isle of Man. Firemní šéf Eskil Suter je přesvědčen o to, jeho motocykl bude čtyřtaktním superbikovým bikům renomovaných značek Honda, Yamaha, Suzuki, BMW a Kawasaki konkurenceschopným.

Ian Lougher (52) bude v sedle motocyklu továrny Suter Racing při závodě Senior-TT – a sice s dvoutaktním motocyklem Suter MMX500 o objemu 580-ccm. Jako jezdec byl vybrán desetinásobný vítěz Tourist Trophy Ian Lougher – tedy jedna z legend TT.

Suter MMX500 bude vyroben jako závodní motocykl v exkluzivní malé sérii v ceně 120.000 švýcarských franků. Tento motocykl vzbudí vzpomínky fanoušků na úžasné doby královské kubatury motocyklů o objemu 500 ccm a na legendární jezdce, jakými byli Roberts, Sheene, Gardner, Spencer, Doohan, Lawson, Mamola, Schwantz atd.

Nyní tedy Suter Racing postavil prodejnou verzi V4 o objemu 576 ccm a výkonu 195 HP. Použité know-how firmy Suter Racing pochází z posledních let, kdy jsme se s motocykly Suter mohli potkat v závodech Grand Prix v kubaturách Moto3, Moto2 a MotoGP.

Závod Tourist Trophy v Top-kubatuře 'Senior TT' se jede na šest kol, každý okruh měří 60,8 km a je to legendární 'Snaefall Mountain Course'.

Legenda TT a desetinásobný vítěz TT Ian Lougher – se po úspěších v letech 1990 až 2009 – před dvěma roky stáhl z aktivní závodní činnosti. Nyní ale 53letý jezdec z Walesu chce přidat ke svým 126 startům na TT minimálně jeden další, přičemž projekt 'Suter' je plánován na 3 roky.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama