Reklama

Toseland s Webbem a Wepolem do WorldSSP

Poslední mistr světa WorldSBK s motocyklem Honda Brit James Toseland (2007) se vrací do šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým, bude to ale v kubatuře WorldSSP.

Po skončení závodní činnosti se o Toselandovi hovořilo především v souvislosti s jeho hudební skupinou «Toseland», v letech 2013 až 2016 potom díky hudebním albům «Renegade» a «Cradle of Rage», stejně jako «Hearts and Bones».

Po dvou letech relativního odmlčení a klidu okolo jeho osoby se nyní Toseland vrací do paddocku mistrovství světa s vlastním týmem. Hlavním sponzorem bude česká firma Wepol, motocykly Yamaha R6 připravila rakouská ladičská firma YART a jezdcem bude nám velmi dobře známý 28-letý Brit Danny Webb.

Ten závodil v poslední době především v Road Racingu, ale třeba 2016 nahradil v MS-Moto3 českého jezdce Karla Haniku v týmu Platinum Bay Real Estate na motocyklu Mahindra.

Webb má na svém kontě celkem 102 startů v nejslabší objemové kubatuře Grand Prix, tedy 125 ccm/Moto3 s různými motocykly, ale bez větších úspěchů. Těch se dočkal až v závodech Road Racing, kde se 2018 stal celkovým vítězem Road Racing Championshipu (IRRC-SSP). S firmou Wepol ho váže z nedávné minulosti spojení ze šampionátu MS-Endurance, tedy EWC.

Brit Danny Webb testoval v minulém týdnu v Aragonu s motocyklem Yamaha R6.

Začátkem prosince uveřejní DWO oficiální startovní listiny všech tří kubatur SBK na rok 2020.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama