Reklama

Testy WSBK na Phillip Islandu: Těžký pád Karla Abrahama

První den testování WSBK na australském okruhu Phillip Islandu nebyl vůbec šťastný pro českého Rookieho Karla Abrahama.

Ten po 25 minutách tvrdě havaroval v T11 a kompletně zničil svůj motocykl BMW S 1000 RR. Testování pak muselo být přerušeno, naštěstí se Karlu Abrahamovi moc nestalo a vyvázl s pohmožděninami.

„Byl to nepříjemný pád, ale já jsem okay. Dostal jsem highsidera v předposlední zatáčce, byl to můj první outing na okruhu. Hned jsem chytl velmi dobrou rychlost, ale trvalo to hodně krátce. Co je ale k zamyšlení, když jsem havaroval, tak jsem rozhodně nebyl na limitu, všechno bylo easy. Highsider mě hodně překvapil, vůbec nevím, proč jsem spadl,“ říkal v boxu Abraham.

Byla to snad závada elektroniky? „Je to možné, nevím. Musíme se podívat na data. Později jsem slyšel, že snad byl na trati olej. Můj motocykl při havárii žádný olej neztratil, takže ode mě to nebylo. Ale možná to byl důvod mého pádu“.

Abraham vyvázl z pádu pouze s zhmožděninami, ovšem motocykl se musí znovu postavit. Jelikož tým Milwaukee má s sebou pro každého jezdce jen jeden motocykl, tak se pro Abrahama první testovací den předčasně skončil.

„Je to opravdu škoda, že jsem ztratil celý den. Pokud bychom dnes absolvovali kompletní slunečný testovací den, tak by nám to hodně pomohlo. Dobré je, že jsem měl tu správnou rychlost, ačkoliv jsem byl s motocyklem Superbike na Phillip Islandu poprvé, tak jsem byl okamžitě dobrý. Ale v úterý se vrátím určitě nazpět, snad se nám podaří zjistit, proč jsem vlastně havaroval“, řekl ve svém boxu na okruhu Phillip Island český jezdec se 159 starty v Grand Prix.

Ze svého těžkého zranění nohy se už Abraham mezitím rehabilitoval i když: „Moje noha už nikdy nebude taková jako předtím. Stále mě trochu pobolívá, ale na motocyklu je to všechno okay. Cítím to pouze u joggingu, ale s tím mohu žít“, říká sympatický 26letý Brňák.

Ve druhé session havaroval i Josh Brookes – tedy opravdová pohroma pro britský tým.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama