Reklama

Testy šampionátu WSBK 2021

Zatímco piloti královské kubatury MotoGP mají za sebou první dva dny testování a od 10. do 12. března je čeká další, tentokrát třídenní blok opět v Kataru (Moto2- a Moto3- zde budou testovat od 19. - 21. března), tak šampionáty WorldSBK (WorldSSP a WorldSSP 300) si musí ještě nějaký ten den počkat.

Protože rozšíření viru Covid-19 znemožnilo uspořádání tradičního úvodu sezóny WorldSBK a WorldSSP v Austrálii na Phillip Islandu, tak se začátek sezóny 2021 posunul na konec května do Aragónu (21 .- 23. května), když původně plánovaný Estoril (7. - 9. května) bude zřejmě odložen - oficiálně to ale ještě nebylo oznámeno.

Proto se oficiální testování všech tří kubatur, tedy jakýsi «Dorna-Test», uskuteční až v týdnu před Velikonocemi a to na okruhu Circuit de Catalunya v Montmeló u Barcelony.

Zde ovšem nepůjde o oficiální test Dorny, neboť ta dá k dispozici pouze jednotné pneumatiky Pirelli a nebudou zde k dispozici další záležitosti jako je třeba oficiální časomíra.

Bude se zde testovat od 29. března do 1. dubna, v pondělí a v úterý budou mít trať k dispozici jezdci kubatur Supersport a Supersport 300, ve středu a ve čtvrtek potom piloti Superbike.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama