Reklama

Testy «premier class» visí doslova na vlásku

Poslední stav je, že kontejner s pneumatikami Pirelli má dorazit do paddocku na Phillip Island v úterý ráno v 6 hodin. To samozřejmě závisí na tom, zda bude na úterý přesunutý test mistrovství světa superbiků; nebo se bude hledat další náhradní řešení.

Od čtvrtka minulého týdne se týmy Superbike zabývaly otázkou, zda jejich pneumatiky dorazí včas na úterní test. Kontejnerová loď, která na začátku listopadu vyrazila z Itálie, nesměla kvůli útokům rebelů Houthi v Rudém moři proplout Suezským průplavem a místo toho zvolila bezpečnou, ale mnohem vzdálenější cestu kolem Afriky do Austrálie.

Pokud lodě dorazí do přístavu pozdě, musí čekat. Přestože i ty největší kontejnerové lodě lze nyní vyložit během jednoho dne, pokud přijede více lodí, než je možné vyložit, nebo pokud není dostatek úložného prostoru v nákladních terminálech, může čekací doba trvat několik dní nebo dokonce týdnů.

Jak v neděli oznámila Dorna, lodi se třemi kontejnery Pirelli a celkem 3 000 pneumatikami bylo v pondělí přiděleno kotviště v Melbourne; rovněž stát Victoria, partner akce SBK na Phillip Islandu, prosadil rychlejší vyřízení.

Plán mít materiál v paddocku v pondělí odpoledne ale selhal. Vyložení lodi a následné proclení zabere zřejmě více času, než se čekalo.

Poslední stav je, že minimálně jeden ze tří kontejnerů bude ve výběhu do úterních 6 hodin ráno. Týmy Superbike dodaly své ráfky montérům Pirelli v průběhu pondělí. Když v úterý v 6 hodin ráno dorazí do paddocku a pneumatiky tam budou, rozjedou se, aby test mohl začít podle plánu v 9:10 místního času, tedy v pondělí 23.10 SEČ.

Pokud pneumatiky dorazí v úterý, ne ale v 6 hodin ráno, jak se předpovídalo, ale později, není jasné, co se bude dít dál. Zda se pak testovací den zkrátí, zda se dá přejít na středu, nebo se tím zpečetí zrušení. Odpovědní lidé v Dorně se k tomu zatím nijak nevyjádřili.

Předpověď počasí na úterý je pěkná, teploty budou příjemně teplé na 23 stupních Celsia. V plánu je testování od 9:10 do 13:10 hod. a od 13:40 do 17:40. Phillip Island je rozdílově deset hodin před SEČ.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama