Reklama

Termíny testů MS-Superbike

MS-Superbike 2022 začíná sice oficiálně 9./10. dubna ve Španělsku na okruhu MotorLand Aragón; neoficiálně pak běží intenzivní příprava na novou sezónu už nyní zimními testy.

V zásadě platí, že povoleno je každému jezdci maximálně deset dní testů. Jezdci a týmy se už naučili «taktizovat» a vyjedou na trať pouze za optimálních podmínek, navíc je možno využít a nechat si zapsat třeba pouhý půlden testu.

Po zimní přestávce začaly testy už včera a pokračovali dnes v Jerezu, kde byly přítomny tovární týmy Honda a Kawasaki. Kromě nich testoval také tým Puccetti Kawasaki. Na trati jsme tedy sledovali za Kawasaki Jonathana Reu, Alexe Lowese a Lucase Mahiase s motocykly ZX-10RR, Iker Lecuona a Xavier Vierge pak pilotovali stroje CBR1000RR-R.

Daleko více jezdců se představí 8./9. února v Portimão. Budou zde týmy Aruba.it Ducati-piloti Álvaro Bautista a Michael Rinaldi, stejně jako dva Superbike-Rookies Philipp Öttl (Go Eleven Ducati) a Luca Bernardi (CM Racing Ducati). Chybět nebude tovární tým Yamahy na čele s mistrem světa Toprakem Razgatlioglu a Andreou Locatellim, stejně jako Kawasaki: Rea a Lowes.

Vše bude pokračovat 3./4. března v Aragónu, Yamaha se zde představí se všemi čtyřmi továrními piloty: Přibydou tedy také Garrett Gerloff a Kohta Nozane.

15. až 17. března se bude testovat v Misanu, BMW zde plánuje 3 dny, Yamaha a Ducati si rezervovaly okruh na 2 dny.

Na testu v Barceloně 25./26. března budou přítomny různé týmy Kawasaki, BMW, Ducati a Yamaha.

Poslední test před zahájením sezóny je oficiální test DWO, 4./5. dubna v Aragónu, kde by už neměl chybět opravdu nikdo.

Termíny testů MS-Superbike (Supersport)

26.-27. ledna: Jerez

8.-9. února: Portimao

3.-4. března: Aragon

15.-17. března: Misano

25.-26. března: Catalunya

4.-5. dubna: Aragon



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama