Reklama

Tech3 tým Hervé Poncharala mění kubaturu

Tým Tech3 majitele Hervé Poncharala byl od prvopočátku kubatury Moto2 (tedy od první sezóny 2010) nedílnou součástí šampionátu mistrovství světa prostřední kubatury.

Zásluhou Japonce Yukiho Takahashiho dokonce hned během první premiérové sezóny vyhrál s vlastním motocyklem Tech3 Mistral 610 závod Grand Prix Katalánska.

Hrdý - jako ostatně správný Francouz - majitel týmu Tech3 Hervé Poncharal ale se svým vlastním motocyklem Mistral 610 vydržel až do sezóny 2018, teprve letos přešel ke KTM. Rakušané ovšem po GP Rakouska oznámili, že v prostřední kubatuře definitivně končí a tím v Moto2 ukončil své působení i tým Tech3.

Ale co je hodně pozitivní, v šampionátu Grand Prix bude závodní stáj Tech3 i nadále pokračovat. A to nejen v královské kubatuře MotoGP jako satelitní tým KTM (aktuálně s jezdci Miguelem Oliveirou a Hafizhem Syahrinem), nýbrž nově vstoupí i do Moto3.

Pochopitelně vedle tradiční stáje Aki Aja, by se měl tým Hervé Poncharala zabývat především mladými jezdci, tedy vytvořit Junior Team KTM: V roce 2020 by měl za Tech3 startovat v MS-Moto3 Španěl Carlos Tatay - lídr šampionátu Red Bull Rookies Cup a ještě jeden mladík.

16-letý Tatay už má na svém kontě jeden start s wild card, když v Barceloně obsadil při své premiéře v MS hned 12. místo. V Red Bull Rookies Cupu má náskok 63 bodů, 4x byl odmávnut v cíli jako první, 3x na druhém místě a 1x třetí - tedy pouze jednou nestál na stupních vítězů.

Celý projekt s Tech3 a KTM je myšlen následovně: Zatímco tým Red Bull KTM Aki Aja zůstává i nadále týmem «továrním», tedy i s nekompromisním výkonnostním tlakem na dosažené výsledky, tak Tech3 od Hervé Poncharala se stane naopak «juniorskou» stájí rakouské továrny.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama