Reklama

Team Toth hledá pilota pro finále v Kataru

Český jezdec Karel Pešek (24 let), který v Jerezu pilotoval druhý motocykl Toth-Yamaha, by rád objel ještě finále šampionátu WorldSBK v Kataru, z tohoto jeho snu ale nic nebude.

V Jerezu zaskočil Karel Pešek za Poláka Pawla Szkopeka, který se s týmem Toth Yamaha Racing na poslední chvíli rozešel. Český jezdec se dostavil do španělského Jerezu do paddocku až na poslední chvíli - ve čtvrtek, maďarský tým už měl připravenou náhradní eventualitu, že se závodu zúčastní přece jen Imre Toth jr., který se ale chce věnovat pozici týmového manažera a závodit už vůbec nechce.

Pesek jr. byl sice nadšen atmosférou šampionátu WorldSBK, kde absolvoval svou premiéru, ale jezdecké Niveau na stabilního pilota bohužel nemá. Ačkoliv měl k dispozici lepší ze dvou motocyklů týmu Toth-Yamaha, tak ho o 2 roky mladší Petér Sebestyén porážel, jak chtěl, ostatně i ostatní účastníci.

Pro sezonní finále hledá nyní Team Toth silnějšího náhradníka: Lucas Mahias týmovému koordinátorovi s díky odmítl, Matthieu Lagrive by sice rád závodil (má ale pověst jezdce, který je díky četným pádům hodně drahý) a ex-mistr světa WorldSSP Fabien Foret je smluvně vázán s Kawasaki.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama