Reklama

Svobodova premiéra u protinožců

Český jezdec Petr Svoboda se jednorázově představí v kubatuře Supersport 300 v prvním kole 2024 závodního seriálu «Mi-bike Motorcycle Insurance Australian Superbike Championship», které Motul pořádá na Phillip Islandu od 23. do 25. února.

Ostrovačický mladík Svoboda, který v roce 2023 skončil šestý v mistrovství světa FIM Supersport 300, pojede za Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki Ninja 400 ve třech osmikolových závodech, což bude jeho první jízda na okruhu Grand Prix.

„Jsme rádi, že se můžeme zúčastnit šampionátu ASBK Supersport 300,“ řekl Rob Vennegoor, manažer týmu Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki. „Díky naší spolupráci s Wepol Racing Parts a Fusport můžeme ukázat naši vášeň na globální scéně.„

„Jsme přesvědčeni, že Petr se rychle adaptuje s Kawasaki Ninja 400 na okruhu, který je pro něj nový. Navíc je to zvláštní zkušenost, že my jako tým budeme poprvé v akci na Philip Islandu a pak přijedeme do Austrálie s evropským jezdcem.“

Svoboda bude mít na Phillip Islandu určitě plné nasazení proti převaze australských tvrdých teenagerů – mixu úřadujících a postupujících z vysoce ceněné akademie Oceania Junior Cup – a to vše na okruhu, kde se vítězství obvykle měří v milisekundách.

Vennegoor bude také vítaným návštěvníkem Down Under, přičemž Nizozemec byl po mnoho let masivním šampionem australských jezdců směřujících do Evropy.

První kolo 2024 Mi-bike Motorcycle Insurance Australian Superbike Championship prezentované Motulem se bude konat od pátku 23. do neděle 25. února na okruhu Phillip Island Grand Prix Circuit v rámci zahájení mistrovství světa Superbike.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama